Kaikki tiet tulevat Roomasta – alku

Puolisoni Apukuski palasi maanantaiyönä Italiasta, Bormio-Stelvio -kisasta, jossa hän oli Kuopuksemme sekä ystäviemme Torppiksen ja Stenin (IT) kanssa. Edellisenä päivänä Esikoisemme oli lentänyt Roomaan, josta matka jatkuisi junalla pohjoiseen Alpeille. Keskiviikkona 15.7. oli minun vuoroni antautua Italialle.

Viime kesänä 2014 pyöräilin Helsingistä Italiaan, edellisenä Belgiaan. Tälle kesälle olin suunnitellut kaksi lyhyttä pyöräretkeä, halusin nauttia enemmän myös Helsingin kesästä ja kasvimaan hoidosta. 
Kesäkuussa pyöräilin viikon Ranskassa Loiren yläjuoksulla, siitä voi lukea kolmen jutun sarjan kategoriassa ”La Loire á Vélo”. Nyt heinäkuun puolessavälissä minulla oli menolippu Roomaan, tavoitteenani on palata elokuuksi kotiin, siis ehkä lyhyt parin viikon reissu.

Valmistautuminen matkaan, kai siinä on tärkeintä fillarin huolto. Kameli on ollut kovassa käytössä läpi vuoden, minulle on tullut tavaksi viedä se vuosikatsastukseen Helsinginkadun Cycle Centeriin, josta olen sen aikanaan hakenut. Koska tarvitsin pyörää kesävieraalle aivan viimeisiin päiviin asti, olin varmistanut ja sopinut huoltoajankohdan etukäteen. Kesä on fillarihuolloissa kiirettä aikaa, hyvä niin, monessa paikassa huoltoon voi olla jopa kahden viikon jono. Cycle Centerissä Kameli sai mm. uuudet ketjut ja takavaihtajan vaijerin, toisen pullotelineen kadonneen tilalle ym. Oli ilo ajella sillä tiistaina Toimelaan iltapäiväkahville, se oli taas kuin uusi, kiitos Tomi & co. 

 
Koska minulla oli vain menolippu en pakannut Kamelia pyörälaukkuun vaan laatikkoon, jonka Appari toi minulle Mäkelänkadun Cycle Centeristä. En tiedä, mistä tulen takaisin, enkä näin ollen voi toimittaa laukkua eteenpäin. 
SASin polkupyörän kuljetusehtoihin on jokin aika sitten tullut muutos. Jos fillari on pakattu laukkuun tai laatikkoon ei sille tarvitse/voi varata paikkaa ennakkoon. Ja mikäli pakattu fillari on ainoa matkatavara eikä se ylitä 23 kg painorajaa ei siitä tarvitse maksaa lisämaksua, joka muuten 66 €. 
Tämä on hyvä käytäntö, mutta toki aina on riski, ettei pyörä mahdu samalle lennolle, erityisesti talvipyöräilyn sesonkiaikoina suosikkikohteisiin. Silloin se jää jonoon, ja jos aikataulu on tiukka on vuokrafillarri varmempi vaihtoehto.

Varusteisiini kuuluu kaksi sivulaukkua, etulaukku ja työkalupussi. Hieman pyöräilyvaatteita, hieman siviilivatteita, italian oppikirjani ym. Lämpötilat perillä ovat huimat, myös ennusteissa yli 30 astetta. Toisaalta Apenniinien luona näyttäisi olevan luvassa sade- ja ukkoskuuroja, joten sadevarusteitakaan ei voi unohtaa.
Reilu viikko sitten ystäväpariskunta päätti lähteä mukaani, he lensivät Fiumicinoon jo keskiviikko aamuna. Tarkoituksemme on startata torstaina kohti pohjoista, suunnitelmia teemme päivä kerrallaan. Heillä on meno-paluulippu Roomasta ja noin 10 päivää aikaa polkea, suunnitelmissa on tulla takaisin Roomaan junalla. 

Vaihdoin konetta Arlandassa, vaihto oli jo alkujaan pelottavan sujuva, 35 min. Koska Helsingin kone oli hieman myöhässä juoksi sieltä nauhallinen matkustajia final call to Rome kuulutuksen säestämänä. Ehdimme, mutta matkatavarat eivät. Perillä Fiumicinossa tuijottelimme hetken hihnaa, josta ruotsalaiset ja norjalaiset toverimme poimivat laukkujaan, minkä jälkeen liityimme hitaasti etenevään jonoon tehdäksemme ilmoituksen. Kolme tuntia lentokentällä, huh, onneksi jonossa oli mukavaa seuraa. Mutta olisipa SAS älynnyt tarjota edes tilkan vettä, saati kahvin, kyllä olisi tullut parempi mieli. 

Yhteinen illallinen ystävien kanssa oli menetetty, puolilta öin olin majapaikassani. B&B Torre Clementinan ystävällinen vastaanotto, kaunis viileä huone ja kentältä ostamani baguette saivat pikkuisen pahoittuneen mieleni hyvälle tuulelle. Kyllä tämä tästä vielä rullaa. Enemmän kuin fillarin katoaminen minua harmitti jonossa seisominen. Aamulla majapaikan isäntä rakensi minulle talon kattoterassille toimiston, jossa odottelen viestiä SASilta… 

   

    

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s