MapeiDay 5/7 – Bormio

Veneto, pohjoinen Italia. Perjaintai aamuna kello 9 nelihenkiseksi kasvanut Team Ovokki lähti Schiosta kohti Bormiota. Auton ratissa oli Miksu, kartturina vierellä istui paikallisvahvistus Sten. Arveluttava pari.

Matka Sciosta Bormioon mutkaisella tiellä kesti 6 tuntia. Appari ja Kuopus huilasivat takapenkillä. Vuokra-auton yksi penkkirivi oli irroitettu ja jätetty Schioon, näin kaikki neljä fillaria mahtuivat mukaan ajovalmiina. 

 

Lombardiaan kuuluva Bormio sijaitsee keskellä Alppeja, 1225 m korkeudessa, lähellä Italian ja Sveitsin rajaa. Se on tunnettua lähinnä alppihiihtokeskuksena, siellä on mm. järjestetty alppihiihdon MM-kisat 1985 ja 2005. Alppihiihdon maailmancupia Bormiossa on laskettu 1980-luvulta lähtien. Kunnassa on noin 4100 asukasta ja wikilähteen mukaan 14 hiihtoseuraa, melkoinen määrä, siis hiihtoseuroja.

Sää kilometrin korkealla Vallentinan laaksossa heinäkuussa on miellyttävä. Öisin lämpötila laskee 10-15 asteeseen, aamut ovat vielä lempeän viileitä, kunnes aurinko noustessaan lämmittää ja nostaa lämpötilan hellelukemiin. Sunnuntain 12.7. sääennusteen mukaan Mapei-päivästä tulee aurinkoinen ja lämmin, iltapäivällä lämpötila lähtöpaikalla Bormiossa nousee 29 asteeseen.

Team Orvokki majoittui Bormioon perjantaina, ohjelmassa piti olla 3-4 tunnin verryttelylenkki Livignon suuntaan. Tällaisina hetkinä on suuri vaara, että ohjakset karkaavat käsistä. Into polkea on varmasti suuri ja se, että jalkojen pitäisi olla sunnuntai aamuna tuoreet, saattaa helposti unohtua. 

  
Tämä lauantai oli varattu verryttelyyn, vetoihin ja fiilistelyy 😀 Sten teki iltapäivällä oman treeninsä rullasuksilla, muut fillareilla, aamulenkki ajettiin yhdessä. Suunniteltu reitti Bormio-Mortitolo-Gavia-Bormio on TÄSSÄ.

Team Orvokki-Laattapiste FIN: Apukuski, Kuopus ja Torppis. Vasemmalla Bormiossa 10. heinäkuuta 2015, oikealla Paloheinässä/HKI kesällä 2012. Bormion kisan italialaisvahvistus joutui kameran taakse. Varsinainen ajajaesittely oli juttusajan toisessa osassa. Italialaisvahvistus Sten alla kauhan varressa – tai veitsen kahvassa.

  

PÄIVITYS tai ILLATUS
, miten sen ottaa.

Sain Apkuskilta viestin:

”Nykynuorten valmistautuminen kisaan. Tyhjennysharkka edellisenä päivänä. Ja nousumetrit triplana ja matka x seitsemän. Ennen tyhjennys tehtiin 10 pv ennen kisaa.”

Niinhän siinä kävi, mutta mikä ettei. Kolmikko on Italiassa pitkän viikonlopun vietossa, ja kisa ajetaan kilpasarjassa. Tänään on tänään, huomenna on huominen 😀 tärkeintä on polkupyöräilyn sietämätön keveys. Ilo ja autinto. Tarkemmat reitit tulevat (ehkä) kommentteina perässä. 

   
        

Mainokset

2 responses to “MapeiDay 5/7 – Bormio

  1. Malttia tosiaan nyt, huomenna saa polkea jalat alta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s