AASH – soppatreenit afgaanirouvien ohjauksessa

Keskiviikkoiltana joukko HePo-voimaa täydennettynä Italiasta tuodulla pastakokilla kokoontui harjoittelemaan aash-keiton valmistusta afgaanirouvien Nasrim ja Karima opastuksella. Keittoa on tarkoitus tarjoilla lauantaina 16.5. Teurastamon Ravintolapäivä tapahtumassa, sopparavintolan mahdollisella tuotolla tuetaan Afganistanin Bamyanissa toimivaa naisten pyöräilyjoukkuetta Right to Ride.

 
Aash on perinteistä ja tavallista arkikeittoa, jota syödään kaikkialla Afganistanissa. Raaka-aineet ovat kuin suomalaisesta sopasta, mutta mausteet kiinnittävät sen vahvasti Keski-Aasiaan. Tulkkina toiminut Shakiba muisteli, että aina kun hän lapsena sai flunssaoireita äiti keitti aashia, soppahoitoon kuuluin syödä lautasellinen nopeasti. Aashia syödään Afganistanissa joko alkukeittona, jolloin sen jälkeen tulee lihaa, tai pääruokana, jolloin siihen usein lisätään pieniä lihapullia.

Peruskeitto on täysin vegaani, ja jättämällä viimeistelystä nuudelit pois on se myös gluteeniton.

Keitto viimeistellään valkosipulijugurtilla ja halutessa lihapullilla, mutta ilman niitä se sopii myös maidottomille ja lihattomille ruokailijoille. Ja liha on perinteisesti naudanlihaa. Siis jokaiselle jotakin 😀 

Tervetuloa afgaanikeitolle 16.5. klo 11-16 Teurastamon pihalle!

   
   

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s