Right to Ride – ajopaidat afgaaninaisille

Right to Ride on afganistanilaisten nuorten naisten pyöräilyjoukkue, jota Suomen naistoimittajat ry ja Helsingin Polkupyöräilijät ry:n erillinen rynhmä tukee. Tukihanke on alkanut tänä keväänä, hepolaisten osalta tavoitteena on aluksi saada tiimille oma ajopaita.

Kolmella hyväntekeväisyystapahtumalla hepolaiset ovat keränneet pienen pääoman, jolla paitahanke voidaan käynnistään. Olennaista hankkeessa on afgaaninaisten osallisuus, ja haastavista kommunikaatioyhteyksistä huolimatta HePon Ilse P on tällä viikolla aloittanut paidan suunnittelun yhdessä Right to Ride tiimin kanssa. Ilsen kautta tiimin valmentaja-johtaja Abdullah lähetti terveiset ja kiitokset suomalaisille tukijoille. Odotamme naisten ajatuksia ja ehdotuksia paidan suunnitteluun, kaksi kotikutoista nuorta graafikkoa on valmiina aloittamaan logon suunnittelun ja paidan muotoilun.

  

Varmasti jokaisella jääkiekkoilijalla, juoksijalla, pyöräilijällä ja suunnistajalla, jonka kaapissa on tiimi-, seura- tai edustuspaita, on muistoissa se hetki, jolloin sai ensimmäisen oikean PAIDAN, mikä se kenellekin oli. Paita joka silloin  oli unelmien täyttymys. Aika paljon tuolla ulkoilupoluilla näkyy myös erilaisten tapahtumien T-paitoja, se kertonee niiden arvosta ja merkityksestä paidan kantajille. Jopa meille, yltäkylläisyyden maassa eläville. Mitä se sitten mahtaakaan merkitä nuorille naisille maassa, jossa naisen asema on tällä hetkellä maailman vaarallisin? Tai niille isille ja veljille, jotka antoivat näille naisille luvan pyöräillä? Lääkäreille, jotka kirjoittivat vaadittavat lääkärintodistukset?

Haluamme kiittää kaikkia niitä, jotka ovat olleet mukana keräämässä tarvittavaa alkupääomaa; polkemalla spinnig pyörää, nauramalla tai syömällä afganistanilaista ruokaa. Seuraava pinnistyksemme kartuttaa kassaa on toukokuun ravintolapäivä, johon yritämme yhdessä helsinkiläisten afgaaninaisten kanssa pystyttää Right to Ride ravintolan. 

Jo ennen paitojen suunnittelua on meiltä tiedusteltu, voisiko niitä ostaa omaan käyttöön? Rohkenen sanoa kyllä, tähän ainakin pyrimme.

Sillä jokaisella on oikeus pyöräillä, riippumatta sukupuolesta tai maasta, johon on syntynyt.

Jos haluat osallistua hankkeeseen voit tulla mukaan vaikkapa Team Orvokin kautta, team.orvokki@gmail.com 

Kuten kuvasta näette, kypärien lisäksi tarvitaan fillareita, kenkiä, polkimia, kaikkea. Oman osansa hankkeeseen on tuonut mm Halti, kuljetukset Afganistaniin hoitaa Puolustusvoimat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s