Woittajien talwipäivät!

Tänään sunnuntaina 22.3.15 ajatetaan kevään suuri pyöräilyklassikko Milan – San Remo. Tänään toista voittoaan tavoittelee Mark Cavendish, joka 23-vuotiaana romutti hetkeksi kliseisen sanonnan ”San Remoa ei voi voittaa Cipressalla, mutta sen voi hävitä siellä.” 

Cipressa, 5,65 km pitkä nousu San Lorenzo al Maresta SP 47 pitkin Cipressan kylään, pikemmin kukkula, poggio, kuin vuori. Korkeusero 234 m, keskikaltevuus 4,1 %, enimmäiskaltevuus 9 %. Takana 270 km, ei ratkaisun paikka mutta erottelee jyvät akanoista.

  

Eilen lauantaina oli siis viimeinen hetki päättää talvikausi.

Team Orvokki kokoontuin Ruoholahteen viettämään Woittajien talwipäiviä. Tosin Juha oli kutsunut talwipäivät koolle jo ennen kuin joku huomasi, että olimme Woittaneet Talvikilometrikisan tehosarjan reilulla 8000 kilometrillä. Joukkueessa polkivat Apparin ja Bloggarin (mip63) kanssa Harri, Juha ja Heliveikki, kutsu laittaa T Orvokki taas mukaan tuli Juhalta.

Tämä talvi oli pyöräilijälle lempeä, Kamelin takarenraan hajottua saattoi laiska ihminen vaihtaa Jopoon ja jatkaa matkaa. Edes kuittailua ”etelän kilometreista” ei kannata heitellä, sillä kilometrimääräisesti treenit eivät ero kotimaasta – itse asiassa vuorilla matkaa kertyy vähemmän kuin täällä kumpareiden ja tasankojen keskellä. Jos joku ei tätä allekirjoita, hän ei tiedä mistä puhuu. Onhan niitäkin.

Mitä mielenkiintoista Juhan ja Marjan Zuppa di Maren ja täydellisen Cavan äärellä puhuttiin? Paljon, mm. sen että maantiepyöräilyn aikuisten poikien sarjoihin on tulevalla kaudella tulossa komeita ja hyviä uusia setiä. Team Orvokki, rooleja vielä tunnustellaan. Viime kesänä Schiossa eräällä illallisella Appari totesi ystävällemme Robertolle, että ”tämä on viimeinen kausi kun kilpailen”, siis 2014. Jotenkin minusta tuntuu että mikään ei silti muuttunut, vaikka kilpailun sijasta meillä puhutaan kisailusta. No, kevät ja kesä näyttää, onko kyseessä sanojen kosmetiikkaa vai todellinen asennemuutos. Kun kysyin lähtisikö Appari heinäkuussa minun ja Kamelin kanssa Roomaan, alkoi vastaus ”En voi kun silloin on…” sanoilla.

  

Mutta ehkä me edelleen mahdumme samaan Kilometrikisaan. Rakkaudella.

Team Orvokin voitokkaassa talvijoukkueessa 2014 polki kaksi naista, tänä vuonna vain yksi. Tässä on siis todellinen haaste kesäjoukkuetta kootessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s