Polenta & baccala – Cycling is connecting everything!

I wish this story has a happy end. I do believe in it. Sillä tarinoita, jotka eivät anna toivoa, ei kannata kertoa. Unelmia me tarvitsemme, onnen hippuja arkeen.

Yesterday I was cycling with my friend Ilse, it was raining here in Helsinki. Day before that I said Good Buy to my friend Rita, there in Schio.

Eivät he ole koskaan tavanneet toisiaan, Ilse ja Rita. Vielä.

Kotimatkalla ostin Marco Polo -lentokentältä pakolliset Italian matkan aikakauslehdet. Sale & peppe, La cucina italiana, dolci e (This is) Italia.

Polenta e baccala alla capuccina. Ohje sale & peppe, suolaa ja pippuria lehden artikkelissa Polenta e pesce, maissipuuroa & kalaa.

Koska olin juuri palannut maissipuuron ja norjalaisen turskan luvatusta maasta en voinut olla kiinnostumatta ohjeesta, jossa polentan kanssa tarjoiltava turska oli höystetty rusinoilla ja pinjansiemenillä, maustettu muskotilla ja kanelilla ja haudutettu sipulimaidossa.

Polenta- eli maissijaujot vatkataan kiehuvaan, suolattuun veteen, noin 200 g / 1 litra vettä. Seos saa hautua hitaasti muun ruoan valmistuessa.

Vehnäjauhoissa leivitetyt ja oliiviöljyssä paistetut turskafileet nostetaan sivuun odottamaan muuta muhennosta. Turskan paistinöljyssä ruskistettuihin sipulirenkaisiin lisätään neljä pilkottua anjovista ja tilkka vettä, jonkin ajan kuluttua rusinoita, paahdettuja pinjansiemeniä ja pari desiä maitoa.

Ohjeen mukaan turskafileet olisi pitänyt maustaa kanelilla, ruokosokerilla  & muskotilla ja lisätä muhennokseen, minä sen sijaan maustoin muhennoksen ja kokosin koko aterian isolle vadille.

Alle polenta, päälle sipiulimuhennosta, sitten paistetut turskafileet ja niiden päälle vielä vähän muhennosta.

Kummallisen näköistä ruokaa, joka oli käsittämättömän hyvää. Ja parasta kaikessa jakaa se ystävien kanssa.

Tämä oli hyvin pieni ja hyvin arkinen tarina, jossa oli onnellinen loppu.  Sillä elämä on suurimmaksi osaksi arkea, lähes aina vain tavallista arkea, ja siellä ne piilevät onnemme hetket.

Mutta aina voi unelmoida että joskus vielä, saman pöydän ääressä, ihan tavallisena iltana, on vielä joku muukin rakas ystävä.

IMG_7962

Ja hymyillä helmikuiselle päivälle, jolloin saattoi juosta etupihalle poimimaan kaksi laakerinlehteä.

Mainokset

2 responses to “Polenta & baccala – Cycling is connecting everything!

  1. Jokseenkin jännä yhdistelmä. Näytin juttua sohvakaverille – maistuisi hänellekin!

    • Oli kyllä niin jännä yhdistelmä, että tuskin olisi tullut itse kokeilleeksi.
      Neljälle mitoitetusta annoksesta jäi kolmen ruokailijan jälkeen vielä reilu annos, joka oli seuraavana päivänä makujen tasaantuessa vielä parempaa kuin juuri valmistettuna!
      Uskomaton nam!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s