Right to Ride – Hyväntekijäisyys-spinnig Meilahdessa 14.2.

Right to Ride, oikeus ajaa polkupyörällä. Olen ollut pyöräilyopettajana Helsingin Pyöräilijöiden Satu Leppäsen ideoimissa ja toteuttamissa maahanmuuttajien pyöräilykouluissa ja saanut kuulla silmästä silmään asian, jonka olen aiemmin vain lukenut artikkeleista.

”Teille suomalaisille on niin itsestään selvää, että kaikki osaavat ajaa polkupyörää. Minun kotimaassani…”  tästä alkaa monta hyvin erilaista tarinaa, Euroopan ytimestä Ranskasta Venäjän yliopistokaupunkien kautta afrikkalaisiin kyliin. Hyvin erilisissa tarinoissa on polkupyörän lisäksi yksi yhteinen teema, se että tuo paikasta toiseen melko nopeasti liikkuva kulkuneuvo on kielletty erityisesti naisilta.

10675759_761454977275393_3033472750383527486_n

Bamyanissa toimii aktiivinen nuorten naisten polkupyörätiimi nimeltään Right to Ride. Tytöt harjoittelevat tavoitteellisesti ja osallistuvat kilpailuihin. He haluavat urheiluharrastuksensa ohella murtaa afgaanityttöjen elämää rajoittavia ahtaita sääntöjä. Muslimitytölle polkupyöräily ei ole ihan tavallinen harrastus ja he saavatkin kuulla monenlaista huutelua tienvarrelta maantiellä harjoitellessaan. Tytöt eivät huutelijoista välitä ja heillä on harrastukselleen perheidensä tuki.
Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo) tukee yhteistyössä Naistoimittajat ry:n kanssa Right to Ride-joukkueen toimintaa. Right to Ride –tukiryhmä kerää varoja ja varusteita joukkueelle. Tarvetta on mm. ajovaatteille, kypärille ja pyörille.
 (S. Ikonen)

Yhteistyökumppaneiksi ovat lupautuneet jo alkutaipaleella Halti, Suomen Puolustusvoimat, Luhta ja SP Bike Service Oy Salosta.

Hyväntekeväisyystilaisuudet alkavat helmikuun lopussa, luvassa on sisäpyöräilyä, naurujoogaa ja nojatuolipyöräretki Himalajan vuoriston rinteille.

Ystävänpäivänä lauantaina 14.2. pidetään Meilahden urheiluhallissa spinnig-harjoitus, jonka osallistumismaksu 20e käytetään Right to Ride tiimin ajopaitojen hankintaan. Mukaan ovat tervetulleita niin kehäraakit kuin harrastusta aloittelevat, paikan päällä saa tukea sekä henkisellä että fyysisellä puolella. Ystävää ei jätetä edes ylämäessä, paitsi kisoissa 😉 Harjoituksen vetää HePon Satu Leppänen.

Kysymiksiä ja ajatuksia hankkeesta voi lähettää HePon puheenjohtajalle matti.kinnunen@hepo.fi tai Team Orvokille team.orvokki@gmail.com

Keep on cycling in the free world!

Merkitse kalenteriisi myös torstai 26.2. ja lauantai 28.2.

IMG_7537

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s