Viikon fillari 1/2015 – Räuchermann

Tänä vuonna jouluvierainamme olivat äitini lisäksi ystävämme Babetten kaksi koiraa, Griso ja Mostarka. Vanhempiensa luota Saksasta palatessaan Babette toi meille Räuchermannin, kotiseutunsa jouluperinteeseen läheisesti liittyvän puisen ukon.

– Koska niitä on niin monenlaisia, ajattelin, että varmasti löydän myös polkupyörän.

IMG_3892

Räuchermann on Saksan ja Tsekin välisten Ore vuorten leluntekijöiden luomus, joka on saavuttanut suuren suosion lähialueiden joulunvietossa. Puisen, piippua tupruttelevan ukon yläosa on koverrettu ontoksi. Sen alaosa toimii jalustana pienelle suitsukkeelle, joka palaessaan nousee savuna ukon suusta. Niin ukkoja kuijn suitsukkeita on saatavilla monia erilaisia, perinteisesti ne ovat esittäneet alueen työväkeä: metsureita, metsästäjiä, kaivostyöläisiä ja sotilaita.

IMG_3890 IMG_3893 IMG_3894

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s