Viikon fillari 44/2014 – Tuo minulle lehmä!

Viikon fillari tulee lähes viikon myöhässä, perinteinen julkaisupäivähän on maanantai. Olen maannut tämän viikon untuvatäkin alla yskien rintalihakset kipeiksi, nukkunut katkonaista 24 tunnin unta. Pienen pieni virus voi kaataa jopa maailman vahvimman naisen.
Tänään jaksoin pitkästä aikaa avata vierelläni lojuvasta kirja- ja lehtipinosta yhden kirjan, päätin pinnistellä ja jaksaa nautiskella Lukukuun innoittamana aamiaiseksi hunaja-maitokahvini kanssa vähintään 30 sivua Matti Rämön Polkupyörällä Intiassa kirjaa, joka jäin kesken joskus elokuussa.
Kuin kannustaakseen minua nousemaan tautivuoteeltani sivulla 60-61 Matti pohtii nautoja kaaoksessa:
”Pusken päättäväisesti ahtaalla kadulla, jota reunustavat elintarvikkeita, koruja, kotitaloustavaroita, kännyköitä ja työkaluja myyvät pienet kaupat sekä sähkö- ja putkiliikkeet, räätälit, vaate- ja kenkäkauppiaat, kellosepät, banaanikärryt ja lehmät. Naudat pysyvät rauhallisina kaikesta kaaoksesta huolimatta. Mitenköhän Miina Äkkijyrkän kyyttökarja selviytyisi täällä?”

IMG_2071.JPG

Miinan piirtämät lehmät katselevat minua parvekkeen ovea peittävästä verhosta, jonka takana paistaa marraskuun ensimmäisen päivän aurinko. Viikon fillaria, Matin Jakkia tutkiva lehmä on Matin viime kesän matkalta Pohjois-Intiaan ja Himalajan nousuille.
– Tuo minulle lehmä, pyysin kesäkuussa ennen kuin lähdin omalle lehmämatkalleni Italiaan. Ja Matti toi, mm. tämän valokuvan.

Aamiaisen viimeisellä sivulla 67 on uusi viesti.
”Vetäydyn huoneeseeni mutustelemaan tulisella ketsupilla maustettua paahtoleipämössöä ja yritän löytää antigourmet-ateriastani jotain hyviäpuolia, turhaan. Ruokailun aikana sähköt katkeavat kahdesti.”
Selvä, aloitan jo tänään. En pidä Halloweenista, mutta tähän aikaan kauppiaat tarjoavat meille hyviä kurpitsoja. Aloitan paluun arkeen, kohta kuorin kurpitsan ja keitän Crema di zuccan.

IMG_2985.JPG

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s