Perunoita pyöräilijöille

Tiistai aamuna 23. syyskuuta on Helsingin Baanalla tarjolla ilmaista aamupalaa pyöräilijöille. Viikonpäivä näyttää pahasti sellaiselta, etten pääse pöytäliinoineni ja kasvipuskineni mukaan tuohon ihanaan aamutapahtumaan, aloitan tiistaisin työt aikaisin.

Aamupalasta aasinsilta, aasinsillasta peruna.

IMG_1981-1.JPG

Jopomies, joka tunnetaan myös Apukuskina, suunnitteli viime keväänä kasvimaamme istutukset. Hänhän sitä hoisikin, minä pyöräilin kastelu- ja kitkentäkauden Kamelin kanssa Keski- ja Etelä-Euroopan sivuteitä.

Perunaa. Viikonlopun pottutalkoissa Appari ja syyrialainen veljeni Rahman pohtivat millaista olisi, jos maahan peitetty euron kolikko lisääntyisi kuten sinne kuopattu pottu.

Meillä on siis paljon perunoita ja toistaiseksi kaikki on hyvin. Maasta juuri nostettu tuore pottu on ihana, maukas, herkullinen, parhaimmankaan torikauppiaan perunat eivät pärjää tässä kisassa. Käynti kasvimaalla kestää vartin, joten pottulähetti lähtee matkaan samaan aikaan kun pääkokki aloittaa illallisen valmistelut. Elokuun aikana Appari ja meillä hetken puolisonsa kanssa asuskeleva Elena ovat kehitelleet myös mitä mainioimpia pottulaatikoita.

IMG_1987.JPG

IMG_1996.JPG

IMG_1989.JPG

Syyskuun alussa saimme perunoiden seuraksi ystävämme Tatti Tädin saalista, ja kaiken kukkuraksi jollakin tattimetsästysretkellään hän löysi tilan, joka kasvattaa maissia. Kotimaista, juuri pellolta poimittua tuoretta maissia!? En tiedä, onko kyseessä kylmää kestävä lajike vai ilmastonmuutoksen lieveilmiö, mutta kieltämättä tuore maissi maistui makealta.

IMG_2004.JPG

IMG_2005.JPG

Sulosunnuntai ja perunoita pyöräilijöille!

IMG_1978.JPG

IMG_1990.JPG

IMG_2001.JPG

Mainokset

2 responses to “Perunoita pyöräilijöille

  1. Kiva kirjoitus:)
    Fillarantti matkaa juuri koneessa kohti Budapestiä;)
    http://www.fillarantti3.wordpress.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s