Siellä koti, missä peti?

Keskiviikkona 3.9. huomasin puhelimessani tekstiviestin, joka oli tullut jo edellisenä päivänä. Ystäväni RMatti oli saapunut pyöräretkensä huipulle, Manaliin.

21. heinäkuuta, kun hän vasta aloitteli matkaansa Intiassa Himalajan juurelle, sain viestin väsyneeltä mieheltä: ”…Iltapäivällä totaalisippaus ruuhkatukoksessa vanhassa Delhissä. Makuualusta jalkakäytävälle, 2 tuntia nukuskelua, sitten 1 km:n päähän hotlaan…”

Onko koti siellä missä on peti? Monelle polkupyörällä vaeltaminen ilman tarkkaa suunnitelmaa on antautumista hetkeen, tässä ja nyt. Koti paikkana ja tilana unohtuu ja menettää merkityksensä, sinne jääneet ihmiset eivät. Kotiin on aina hyvä palata, sen rauhaan ja turvaan, mutta on hyvä huomata ettei ole rakastunut seiniin.

IMG_1942

 
Kokosin viime kesän Helsinki-Italia matkani vuoteet yhdeksi kuvatarinaksi, aivan jokaisesta kesäkodista ei tosin ole kuvaa. Suurimmassa osassa huoneita vietin vain yhden yön, laivalla Rostockiin, Dresdenissä, Prahassa ja Predazzossa kaksi, Schiossa reilun viikon. Koko sarjan voi katsella TÄÄLLÄ.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s