Mulla hautajaiset sulla häät

”On ilo sulla, mut suru mulla, on mulla hautajaiset sulla häät.”
Vai miten sen sanoisi.
Ensi lauantaina on minun ja Apukuskin hääpäivä. Ei meidän ollut tarkoitus viettää sitä yhdessä, minun piti olla juuri palannut Itämeren yli pyöräretkeltäni Hki-Italia ja viettää Itä-Suomessa opiskelukaverieni seurassa kesäloman päättäjäisiä. Apukuskin piti olla jossain päin Norjaa fillarikisoissa.
Elämän luonteeseen kuuluu yllätyksellisyys, se pitää meidät nöyrinä ja saa ainakin minut rakastamaan jokaista arkiaamua kiihkeästi ja palavasti.
Apukuski ja vielä nimeämätön uusi valkea ridley lentävät suunnitelmien mukaan huomenna perjantaina Osloon, huoltajana Kuopus.
Minä lensin Alppien juurelta Helsinkiin ja poljin sieltä helteiseen Kymenlaaksoon, lauantaina saatan Esikoisen kanssa läheisen ihmisen viimeiselle retkelle.
Olen tällä viikolla kiertänyt Kamelin kanssa tuon yllättäen pois lähteneen miehen mielenmaisemia, ajatellut merta ja metsää, ja ymmärtänyt miten valmis hän kaikesta huolimatta oli. Itselleen uskollisena hän oli elänyt vahvaa, omannäköistään elämää, jossa tuntui niin kesät Kuutsalon saaressa kuin syksyt sienimetsässä. Kuoleman edessä tuntuu hyvältä, että tuntee iloa ja onnea eletyn elämän vuoksi.
Voisiko sen uuden valkean nimi olla Äijä?
”Albatrossi joka lepäämättä liitää, se sinun sielusi on juuri kukaties?”

Mainokset

2 responses to “Mulla hautajaiset sulla häät

  1. Voimia surun keskellä. Jokaisesta aamusta iloitseminen on hyvä tapa.

  2. Koskettava kirjoitus. Elämä on elämistä varten. Joka päivä voi tuoda yllätyksiä. Voimia ja onnea sinulla ja Apukuskille ja myös Ridley-perheelle;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s