Inn joki, Innsbruck ja Italia!

Passausta, jossa Inn joki laskee Tonavaan, alkaa (tai loppuu) hyvin merkitty pyöräreitti, jota päätin seurata ainakin Innsbruckiin asti. Siellä tapaisin Apuajajani, joka saapuu sinne lentäen + junalla tuorein jaloin, uusi reittisuunnitelma tehtäisiin yhdessä.

Reitti kulkee todella joen vartta. Minulle jäi vaikutelma, että se on pääosin hiekkateita, vaikka päälystettyjäkin osuuksia oli. Osa teistä on pelkästään pyöräilijöille ja kävelijöille, osa taas pieniä huoltoteitä, joilla liikenne on olematon. Aika ajoin reitti nousee myös varsinaiselle autotielle.

Yövyin matkalla Passausta (D) Innsbruckiin (A) kolme kertaa, päivämatkani vaihtelivat 60-150 km välillä sillä periaatteella, että sadepäivinä ajetaan ja aurinkoisina pidetään kunnon kulttuuritaukoja.  Yksi poutainen päivä sattui sopivasti osuudelle, jonka varrella on Kufsteinin kaupunki ja sen upea linna.

Stubenbergissä Hotelli – Gasthaus zur Postin vastaanotossa minua odotti hauska yllätys. Roxana, romaniaa äidinkielenään puhuva vastaanottovirkailija, oli odottanut jo varaukseni saavuttua pääsevänsä keskustelemaan suomalaisen vieraan kanssa. Roxana on opiskellut kaksi vuotta Vaasassa, mikä on lyhyt aika oppia kieli niin hyvin kuin hän sen taisi, varsinkin kun opinnot olivat englanniksi. Roxana tosiaan puhui hyvää suomea, kiitos Vaasa 🙂

Yksi kuluneiden viikkojen vaikuttavimmista hetkistä oli maanantain polkaisu Stubenbergistä (D) Rosenheimiin (D). Olin tehnyt matkaa sateisena päivänä noin 125 km, kun 25 km ennen määränpäätäni nostin katseeni märästä, harmaasta asfaltista ja näin ensimmäisen kerran vuoret. Herkistyin, itkin ja nauroin, en loppumatkasta tuntenut kylmää, nälkää enkä väsymystä. Lauloin sydämeni kyllyydestä ja Kameli rullasi.

Seuraavat päivät ajoinkin vuorten välissä, Inn joen laaksossa, kohti Innsbruckia jossa minua odotti Apukuski. Hän oli saapunut aamupäivällä Müncheniin ja sieltä junalla Innsbruckiin ja oli päiväunilla minun kolistellessa huoneeseen. Ainoa pieni harmi oli se, että oma fillari oli jäänyt Helsinkiin. Finnair ei kuljeta pakkaamattomia polkupyöriä, mikä oli meille yllätys, moni muu lentoyhtiöhän näin tekee. Pyörä oli tarkoituksella pakkaamatta, sillä Appari ei palaa samaa reittiä eikä samalla lentoyhtiöllä, lisäksi meillä on ihan hyviä kokemuksia pakaamattoman pyörän kuljetuksesta. Kyllä, ongelma oli asiakkaan, varmasti se oli lukenut siinä pienellä kirjoitetussa tekstissä jonka kaikki muut aina lukevat tarkkaan.

Pyöräasia järjestyi yllättävän hyvin. Turisti infon kautta löysimme vuokraamon, ja vaikka suurin osa täällä vuokrattavista pyöristä on maastopyöriä, tapahtui se ihme, että heillä oli yksi Apparille riittävän suuri maantiepyörä. Siis matkaan, ylös kohti Brenneroa ja Italiaa!

Innsbruckista alkoi noin 40 km nousu kohti Brenneroa, jonka jälkeen laskettelimme reilut 20 km Vipitenoon. Italian puolella alkoi loistava pyörätie, osan matkasta se oli rakennettu vanhan radan pohjalle. Loistava pinta ja upeat maisemat, en ole eläessäni ajanut niin hienoa fillarireittiä. Ja meille se oli vielä alamäkeä.

Matka Helsingistä Italiaan on nyt tehty – tai sitten se on vasta alkamassa. Nyt reittisuunnitelmat ovat täysin auki, ehkäpä aamu tuo joitakin ajatuksia.

Mainokset

One response to “Inn joki, Innsbruck ja Italia!

  1. Kaunista ja herkullista! Mukavia yhteisiä matkapäiviä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s