Paluu Kööpenhaminaan

Tervehdys Kööpenhaminasta, pyöräilijöiden kaupungista. Viimeksi saavuin tänne maanantaina 17. kesäkuuta, takana viikko pyöräilyä Tukholmasta ja noin 800 km. Muistan auringon paisteen ja valtavat ihmismassat. Viivyin yhden yön ja jatkoin matkaani hiljaisille teille kohti Belgiaa, maantie kutsui.  Talvella kaikki on toisin. 

The David Collection sijaitsee Kronprinsessegadella vanhassa, suojellussa talossa, ja molemminpuolisen (taideteokset ja vierailijat) sinne mahtuu kerralla vain rajallinen määrä vierailijoita. Koska aukioloaikakin on melko lyhyt (13-17) olisin kesällä joutunut jonottamaan sisäänpääsyä, ja sellaiseen en pyörävaelluksella veny. Toissapäivänä sain käyskennellä melko tyhjissä huoneissa ja nauttia mm. pohjoismaiden suurimman islamilaisen taiteen kokoelman lisäksi suloisesta hiljaisuudesta.

IMG_3454

Vastaava nautinto oli myös Nikolaj Kunsthal, Kööpenhaminan kolmanneksi vanhin kirkko jonka perustukset juontavat 1200-luvulle. Kööpenhaminan suuri palo 1795 päätti sen historian kirkkona, ja useiden eri käyttötarkoitusten jälkeen se toimii nykyään vaihtuvien taidenäyttelyjen tilana. Lauantaina, kun läheiset kävelykadut tulvivat shoppailijoita, sain pitkään jakaa alakerran kolme Marika Seidlerin videoteosta vain kahden muun vierailijan kanssa. Luksusta.

Tänään sunnuntaina aion kuitenkin vuokrata fillarin ja ajeluttaa Esikoista hieman kauempana 🙂

IMG_3585

Mainokset

One response to “Paluu Kööpenhaminaan

  1. Mukavaa reissun jatkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s