5000 m eteen- ja ylöspäin

Pyöräily, taas kerran, antaa monenlaisia mittasuhteita ajatteluun.

Kun nousee kinkareelle, joka on lähes meren rannalla, on jotenkin mahdollista hahmottaa kuinka korkealla on. Minä taisin tehdä tämän viimeksi syksyllä 2012 polkiessani Vesuviukselle. Mutta kun merelle ei näy, tai se siintää kaukana, alkaa ajattelun vaikeus.

Sain eilen illalla Kuopukselta tekstiviestin. Hän oli saapunuut Shigatseen, Tiibetin toisiksi suurimpaan kaupunkiin. Kuvassa ollaan vasta Helsinki-Vantaalla.

1526082_773263829357570_757277358_n

Shigatse sijaitsee 3 840 metrin korkeudessa, eikä se ole mikään huippu vaan tasankoa kinkareiden välissä. Sieltä matka jatkuu joulun viettoon Everest Base Campiin, luonnollisesti sinne pohjoiseen Tiibetin puoleiseen. Silloin ollaan jo 5 364 m korkeudessa.

Ajattelen näin. Työmatkani Paloheinästä Ogeliin on mutkineen ja tienylityksineen aika tarkkaan 5 km. Jos koko sen matkan nousisikin LUOTISUORAAN ylöspäin, ei siis rinnettä pitkin ylöspäin, olisi Paloheinän Alepan kohdalla Vesuviuksen huippu, Maunulaan saavuttaessa Col de L´Iseran (2 770 m, Apparin kai korkein polkema kinkare), jossain Tuusulan tien ylityksen jälkeen Shigatse ja työpaikan pihassa melkein Base Camp… HUH!

Kuopuksen erikoisen jouluaaton innoittamina päätimme itsekin uusiutua, kutsuimme ”Kutsu vieras kaukaa/Invite Guest From Afar” tapahtuman kautta aatoksi kotiimme tuntemattomia jouluvieraita. Odotamme ilolla uusia tuttavuuksia Venäjältä, Britanniasta, Italiasta ja Syyriasta. Täällä Paloheinän huipun Base Campissa 😉 Maastosta 35 m, merenpinnasta 57 m.

Mainokset

One response to “5000 m eteen- ja ylöspäin

  1. Korkealla ovat tytöt!
    Odotan innolla raporttia jouluvieraistanne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s