Voittajan fiilis, ruista ranteessa!

Ruista ranteessa, taikinan olomuodossa, mutta onneksi vain oikeassa, sillä vasen on juuri leikattu ja lepää kipsin sisällä. Ja mikä voittajan fiilis, vapise Fazer ja muut leipomot!

Syyskuun alussa en edes ymmärtänyt, mitä tarkoittaa raski, nyt olen leiponut elämäni ensimmäiset ruisleivät. Yhdellä etutassulla ja pienessä lääkehuurussa, mutta suurinpiirtein SAUVAJYVÄSEN ohjeen mukaan.

IMG_2300

Ensimmäinen aloittelijan moka sattui, kun aloin alustaa taikinaa ennen kuin olin ottanut juurta talteen. Hups. Onneksi pakastimessa on Ilseltä saatu varajuuri.

Toinen mielenkiintoinen hetki oli se, kun oikea käteni oli taikinassa ja vasen kipsissä. Millä pesisin oikean käpälän? Tähän sainkin jo aikaisemmassa bloggauksessa hyvän vinkin, kiitos siitä.

Kolmas kömmähdys oli ajoitus. Leipien piti olla valmiina noin kello 20, kun Apukuski palaa spinningistä. Kuvittelin mielessäni,  miten lämpöisen leivän tuoksu leviää pihalle asti, kun ulko-ovi aukeaa. Appari kävelisi kuola suusta valuen keittiöön ja ehkä jopa pyörtyisi nähdessään luomukseni.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Ilmeisesti opioideja sisältävien särkylääkkeiden aiheuttamasta miellyttävästä ja kivuttomasta olotilasta johtuen leipien ensimmäinen kohotus venähti kolmisen tuntia pitkäksi. Mikä tarkoittaa myös paistoajan siirtymistä kolmella tunnilla eteenpäin.

IMG_2436

No, meilläpä leivottiin kekriksi keskiyön leipää, välttämättömyydestä voi aina yrittää tehdä hyveen. Slow foodista tuli Slower foodia. Vettä, suolaa ja ruista, niin yksinkertaista ja niin hyvää.

Lämmin kiitos Ilselle, joka vei minut ja parikymmentä muuta hepolaista ruisleivän juurille!

Mainokset

4 responses to “Voittajan fiilis, ruista ranteessa!

  1. Muhevan näköisiä leipiä!
    Täällä käytetään tänään Orvokki-keittiön reseptejä: sunnuntaiaamun erikoisherkuksi syrnikkejä ja punkku-suklaakakku paistuu uunissa :).

    • Minä olen kokeillut Ravintolapäivään tuota kakkua Hehkuviinistä, toimii! Häivähdys talvea. Taidan kokeilla vielä muitakin voimakkaan makuisia glögejä.

  2. Paluuviite: Soppaa, ruisleipää ja ajatuksia tulevasta kesästä | -mip-

  3. Paluuviite: Pyöräilyvuoteen 2014 | -mip-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s