Suklaata ja punajuurta!

– Mielettömän hyvää kakkua, totesi Apukuski tuodessaan minulle aamukahvin. – En keittänytkään tänään puuroa, kun oli tuollaista tarjolla.

Hyvä palaute, mutta menetin aamupuuron.

IMG_2254

Tuleva pyöräretki ruisleivän juurille ja ylimääräinen vapaapäivä innoittivat minua etsimään rakkaan kakkuohjeen, jota en ole tainnut vähään aikaan käyttää.

Punajuuri-suklaakakku, jonka löysin vuosia sitten Yhteishyvän ruokaliitteestä. Majvikin tilakaupasta kun saattaisi saada myös punajuuria. No, saahan niitä lähikaupastakin, tälle ostosretkelle on luvassa niin hyvää seuraa että matkaan kannattaa lähteä vaikka yhden punajuuren tähden.

Kakkuun tarvitaan 2 isoa kananmunaa, 1½ dl sokeria, 1 rkl leivinjauhetta, 1-2 tl kanelia (myös ripaus neilikkaa ja inkivääriä toimii), 1 tl vaniljasokeria, 2 dl vehnäjauhoja (hienoja tai täysjyvä, makuasia), 3 dl punajuuriraastetta, 125 g sulatettua tummaa suklaata (alkuperäisessä ohjeessa 100 g), 1 dl öljyä, 1 dl omenasosetta.

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, niihin lisätään ensin kuivat aineet ja öljy, lopuksi kaikki muu ihanuus. Kakku paistetaan irtopohjavuoassa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Kakun päälle sekoitin kuorrutteen appalsiinituorejuustosta, voista ja tomusokerista. Alkuperäisen ohjeen mittasuhteet ovat 25 g voita, 50 g juustoa ja 2 dl sokeria, mutta itse käytän juustoa enemmän ja sokeria vähemmän. Makuasia.

Selatessani vanhoja kakkujuttuja huomasin tehneeni joskus tällä ohjeella myös cervélo-kakun. Samalla katsoin tarpeelliseksi tehdä blogiin uuden kategorian ”Kakkua kanssa!”, näin löydän itse kakkuohjeeni vähän helpommin 😉

cervelo-kakku

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s