Autoton päivä – iloista irrottelua Itäväylällä :)

Miltähän pääkaupunkiin syöksyvä Itäväylä näyttäisi, jos sitä reunustaisivat asuintalot, joiden kivijaloissa olisi pizzerioita, valokuvaamoja, kukkakauppoja, kahviloita, mekkopuoteja,  ja tietysti yksi alepa? Kaupunkikatu.

Tule miettimään ja unelmoimaan kauniimmasta ja asukkaan kokoisesta kaupungista, jos olet reitillä! Tai vaikka sillalle vilkuttamaan meille.

IMG_1896

* * * * *

Yli 200 pyöräilijää liittyi Itäväylällä rullaavaan letkaan nauttimaan pyöräilijälle harvinaisesta herkusta. Leveästä tiestä, jossa on hyvä päällyste, eikä tarvitse varoa ketään! Iloisia ja onnellisia ihmisiä.

IMG_1954

Olin erityisen vaikuttunut katsellessani ja kuunnellessani ensimmäistä kertaa Kriittisellä pyöräretkellä polkevaa Oskaria. Vasta kolmas pyöräretki uudella sinisellä fillarilla, mutta tällä tiellä ja tässä seurassa oli turvallista ajaa. Ja paljon kiinnostavaa katseltavaa 🙂

IMG_1956

– Hei, onhan täällä muitakin lapsia!

Totta, mutta silti liian vähän. Miksipä emme saisi järjestettyä näille tulevaisuuden päättäjille  aina silloin tällöin tasaista, kuopatonta ja kynnyksetöntä kaupunkitietä pyöräilyn harjoittelua varten? Haaste meille kriittisille aikuisille.

IMG_1937

Sillä aivan kuten autobaanat luovat uutta autoliikennettä, loisivat hyvät fillaribaanat uutta pyöräliikennettä. Voisivatko ihmisille suunnitellut kadut olla myös kaupungin sisäisen sosiaalisen tasaamisen väline?

Napolissa pormestari Luigi de Magistris uskalsi sulkea rantatien autoilta ja lahjoittaa sen ihmisille. Napolista vuosi sitten voit lukea täällä. Ja pari hassua kuvaa Autottoman päivän Kriittisestä pyöräretkestä on täällä.

Via Partenope, Napoli, IT

IMG_1945

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s