Sneller dan Ville?

Ensi sunnuntaina Tour de Helsingissä 2013 voit ottaa mittaa itsestäsi tai vaikka Villestä. Mukaan on ilmoittautunut jo yli 2000 pyöräilijää, joten vetoapua ja ajoseuraa löytynee niin kilpailu- kuin kuntoilumielessä polkeville.

IMG_0091

Vuosi sitten, elokuussa 2012  Ville Heistman suostui uimaan Team Orvokin HKI City Thriatlon joukkuseessa ja voitti Linnanmäen Jarrumiehet. Takana oli heinäkuinen triathlonin EM-kisojen ironman-matka Saksassa (Challenge Roth). Elokuun jälkeen Ville ripusti uimalasit naulaan eikä ole niitä sieltä toistaiseksi ottanut. Hän vaihtoi triathlonin pyöräilyyn ja kävi tänä vuonna pariin otteeseen hakemassa vauhtia Eddy Merckxin renkaanjäljiltä Belgiasta.

Cycle Club Helsingin (CCH) kilpatiimissä Team Cycle Center (CCT) ajava Ville vietti Belgiassa kaksi noin kolmen viikon jaksoa maalis- ja elokuussa 2013. Tarkoitus oli polkea kisoja ja näin hakea tuntumaa eurooppalaisen amatööripyöräilyn vauhtiin ja tasoon. Apukuskin sanoin: ”Kipua se lähtee hakemaan, ja kipua se varmasti saa.”

Samoin kuvasi Ville tuntemuksiaan: ”Jos ajattelen sitä kaikkein heikointa hetkeä, jonka olen Suomessa kisatessa tuntenut, niin Belgiassa se sama tunne oli kisan alusta loppuun.”

IMG_1024

Miksi Belgia? Siihen oli montakin syytä. Ei vähiten, että sekä Belgiassa kilpaillut seurakaveri että Cycle Centerin Tomi K. suosittelivat ja kannustivat lähtemään juuri sinne. Oli joku, jolta sai konkreettisia vinkkejä.

Lisäksi Belgia taitaa olla maa, jossa on eniten amatöörikilpailuja Euroopassa. Kovatasoisia pyöräkisoja on joka päivä ja ympäri maata, ne vetävät puoleensa kilpailijoita ympäri maailmaa. Esim. hollantilaiset ja britit käyvät säännöllisesti kilpailemassa Belgian puolella, norjalaiset ja ruotsalaiset avaavat siellä kisakauden ennen omiaan. Myös muutamia amerikkalaisia oli treenaamassa MM-kisoihin. Villen tukikohta oli Kortenakenissa, 60 km Brysselistä itään, ja 100 km säteellä kaupungista löytyi sopiva kisa joka toiselle päivälle.

Aluksi asettuminen lähtöviivalle mietitytti, kilpailujen taso Belgiassa on niin toinen kuin Suomessa. ”Pitää olla Suomessa paras, että pääsee Belgiassa edes maaliin.” Kilpakumppaneina on niin entisiä ammattilaisia kuin ammattitallien tukemia amatöörejä. ”Kun Suomessa kyttäillään maaliviivalle asti, niin Belgiassa lähdetään paukusta täysillä liikkeelle ja ajetaan koko ajan kovaa.”

IMG_0133

Sunnuntaina Ville ajaa Tour de Helsingin (TdH) CCT 1 -joukkueessa yhdessä Niki Birlingin, Jari Kemppaisen ja Mika Vilenin kanssa. Sitten töitä ja treeniä, ensi kesänä takaisin Belgiaan.

Mikä on Villen pyöräilyunelma? Onhan niitä, mutta sovimme että kirjoitan tämän. Että pääsisi kiertämään pienessä tiimissä hyviä kisoja 😉

Jos et polje TdH:ta niin tulehan sunnuntaina Velodromille kannustamaan niin Villeä kuin paria tuhatta muuta pyöräilijää. Kisassa on tänä vuonna mukana ja vauhtia pitämässä poikkeuksellisen kovia joukkueita, CCT:n ja Velocitorin lisäksi mm. Chebici-Isku Team, Kruunukatto-Rush Racing, Team Skins ja Visillatalot-Continental.

Team Orvokin Appari ajaa tänä vuonna Kuopuksemme apukuskina, huhut kertovat että neiti voisi saada pari muutakin herraa varmistelemaan maaliin tuloa. Minun osani on tällä kertaa kahvi, kakku ja kamera, ei huono.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s