Lähde sunnuntairetkelle varrelle virran

Kai kaikilla on kotikaupungissaan lempimaisema. Minulla niitä on kaksi, Keskuspuisto Haltialasta Töölönlahdelle sekä Vanhankaupunginlahteen laskeva Vantaanjoki . En kyllästy koskaan polkemaan niiden poluilla ja pientareilla.

Ensi sunnuntaina 28.7. vien Helsingin Polkupyöräilijöiden sunnuntairetkeläiset noihin mieleni maisemiin. Retki alkaa tuttuun tapaan Maunulan majalta kello 10:30. Maja aukeaa jo 10:00, joten sinne voi polkaista hyvissä ajoin vaikkapa aamukahville. HePon pyöräretkien kuvaukset on luettavissa TÄSSÄ LINKISSÄ, samalla sivulla on myös aiheeseen liittyviä linkkejä.

Suuntaamme aluksi Vantaanjoen suulle Vanhankaupunginkoskelle. Maisemaan, jonne kuningas Kustaa Vaasa perusti Helsingin 12. kesäkuuta 1550 kilpailemaan Tallinnan kanssa Suomenlahden kaupasta.

Poljemme joen yläjuoksuun välillä puolta vaihtaen, Helsingin ja Vantaan rajalla siirrymme seuraamaan sen pisintä sivujokea Keravanjokea. Päiväkahvit juomme Tikkurilan Veininmyllyssä, luonnollisesti joen rannalla. Retken pituus on noin 40 km ja suurin osa ajetaan hiekkapintaisilla ulkoiluteillä.

IMG_9724

IMG_9727

IMG_9722

IMG_9721

IMG_9719

IMG_9717

Kuvia muutamasta aikaisemmasta HePon sunnuntairetkestä:

Valkovuokkoretki 12.5.2013

Puutarharetki 9.6.2013

Uintiretki 14.7.2013

Ensimmäisestä omasta HePo-retkestäni kirjoitin 5. toukokuuta 2013 ja Satun vetämästä valkovuokkoretkestä 12.5.2013. Retket ovat mainio tapa pyöräillä leppoisasti pääkaupunkiseudun kauniissa maisemissa mukavassa seurassa. Kaikki uudet retkeilijät ovat lämpimästi tervetulleita, itsekin olen vasta keltanokka noviisi 😉

Mainokset

2 responses to “Lähde sunnuntairetkelle varrelle virran

  1. Hei monenko tunnin reissu tästä tulee? Nimim. yhden nimiäiset yhdeltä, ei taida ehtiä mukaan? 🙂

    • Luulisin että kolmisen tuntia. Voihan sitä polkaista kahvin jälkeen omaa vauhtia alajuoksuun. Ja mennä nimiäisiin hyvällä ruokahalulla 🙂 Tai tulla polkemaan ja fiilistelemään edes Helsingin syntysijoille. Ei kannata tehdä liian tiukkaa aikataulua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s