Hyvää kansallispäivää Belgia

Arki on yhtä juhlaa, kun siitä vain tekee sellaisen, ja  jokaisessa maassa juhlitaan maan tavalla. Belgiassa en päättänyt onnistunutta ajopäivää lasilliseen proseccoa vaan luonnollisesti lasilliseen olutta.

IMG_0199

Kun kerää ja keksii riittävästi arjen pieniä juhlia voi yllätykseksi huomata, että jokainen päivä on yhtä juhlaa. Virallista tai epävirallista.

Tänään sunnuntaina 21.7. on Belgian virallinen kansallispäivä. Koska belgialainen polkupyöräni Kameli alias Ridley on nyt käyty kastamassa kotimaassaan Belgiassa aion ottaa Belgian kansallispäivän erityiseksi juhlapäiviksi.

IMG_0102

Erityiset juhlapäivät erottaa pienistä juhlapäivistä ruoka. Herra Runebergille leivotaan torttu, kokonaiselle valtiolle leivotaan kakku. Ajattelin loihtia sen suklaasta ja tuoreista kirsikoista, muscovadosokerista, voista ja kananmunista, päivitän lopputuloksen tänne kävi miten kävi.

Apukuski palaa parahiksi kolmipäiväiseltä ROOTS matkalta Kymenlaaksosta, eiköhän tuon yksinajelun jälkeen kakku maistu.

Belgian hollanninkielisellä pohjoispuolella, Flanderissa,  vietettiin omaa National Holidayta jo himppusen etuajassa 11. heinäkuuta. Tuona päivänä vuonna 1302 käytiin Spursin taistelu. Lähellä Kortrijkin kaupunkia kapinalliset flaamit nousivat Bruggen johdolla voitokkaaseen taisteluun valloittajaansa Ranskaa vastaan.

?????????????????????????????????????????????????

Aattoilta Bruggessa oli yhtä paraatia. Juhlapäivänä matkalla Bruggesta Brusseliin liehuivat Vlaandetin kelta-mustat liput niin pienten talojen kuin suurten linnojen ikkunoissa ja katon harjoilla. Flanderin leijona, Suomen leijona, pienet maat tarvitsevat suuria voimaeläimiä. 

Oman tiimimme juhlakahvit juotiin Ghentissä, Julie´s Housessa. Baked with love, served with joy. Suu napsui. Kuusi leivosta neljälle polkijalle.

IMG_0264

IMG_0337

Hyvää juhlapäivää  Belgia, hyvin omaperäinen pieni liittovaltio! Sinun teilläsi on hyvä polkea.

WP_000453

WP_000402

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s