Mitä jäi Tanskasta mieleen

Helsingöristä Rödbyhaveniin, arviolta noin 240 kilometrin Tanskan kautta ajo. Ruotsin jälkeen on helppo tiivistää päällimmäinen kokemus tuohon yhteen alla olevaan kuvaan.

Ei tarvinnut pyöräilijän miettiä mistä ja miten ajaa. Arkipyöräilijän luvattu maa.

Mutta sanottakoon nyt sekin, että kyllä suoraan maisemaan, suoriin teihin ja tasaiseen pinnanmuotoon alkaisi aika pian kyllästyä.

Vaikka jokaisessa ohittamassani kylässä oli leipomo ja monessa konditoria, eli aivan ihania kahvipaikkoja tiheään, retkeilen jatkossakin mieluusti HePolaisten kanssa sunnuntaisin kotikonnuilla 😉

Mainokset

5 responses to “Mitä jäi Tanskasta mieleen

 1. Kohta pääset seuraavaan (arki)pyöräilijän luvattuun maahan. Olen tänään Hollannissa ihastellut pyöräilijöiden määrää. On tämä kiva maa.

  • Niinpä, Hollanti on lisäksi kyllä myös retkipyöräilijöiden luvattu maa. Missä päin Hollantia oleilet?
   Oma reittini on nyt Lubeckistä eteenpäin vähän auki. Myötätuuleen?

   • Olimme nyt yön Holtenissa, noin 100 km Amsterdamista itään. Jos poljet tänne päin, niin suosittelen Hotel Swarte Ruijtenia. Hyviä ajopäiviä!

 2. Allekirjoitan täysin kokemuksesi. Ajelin vastikään hotellin vuokraamalla yksivaihteisella mummopyörällä (jonka kaltaista suurin osa Köpisläisistä ajaa) Köpiksestä Roskildeen ja takaisin, noin 60 km. Helppoa ja tylsää. Ehkä tärkein oivallus oli, että suomalaisautoilijoiden puheet kuolleista kulmista ja vaikeudesta havaita pyöräilijää ovat vain asenteita ja poisopittavissa. Emme me suomalaiset voi olla niin paljon tanskalaisia tyhmempiä ettemme oppisi kelvollista liikennekäyttäytymistä.

  • Osuit maaliin! Niin Tanskassa kuin nyt täällä pohjoisessa Saksassa on aivan hämmentävää, kun risteyksessä tai muussa liittymässä hieman liian pitkälle ajanut auto pakittaa metrin pari. Rauhallisuus ja huomaavaisuus ovat käsin kosketeltavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s