Karhunlaukkapestoa & Giro d´Espoo

Kuopus on lähdössä huomenna 26.5. polkemaan pääkaupunkiseudun keväiseen kuntoajoon Giro d´Espooseen. Ja Apukuski on luonnollisestim lupautunut tyttärensä vetomieheksi. Minun osani on yhtä luonnollisesti kehitellä tähän pyöräilytapahtumaan nimikkopasta.

IMG_9352

Tänä keväänä olen saanut nauttia vuosi sitten pikku pihalleni istutetuista karhunlaukoista, ne ovat juuri nyt parhaimmillaan. Karhunlaukan mehevissä lehdissä on mieto valkosipulun maku, niinpä niistä saa mainion peston ilman varsinaista valkosipulia.

IMG_9364

Ei siis muuta kuin kimppu karhunlaukan lehtiä, cashewpähkinöitä, raastettua parmesania ja oliiviöljyä.

IMG_9367

Laitoin huuhdotut ja kuivatut lehdet öljytilkan kanssa kannuun ja muhensin, pähkinät ja juusto vain sekaan, öljyä voi lisäillä niin että rakenne on itselle mieluisa.

IMG_9368

Karhunlaukka antaa pestolle kauniin heleän vihreän värin.Ruoka, joka on tehty keväästä ja näyttää keväälle. Tänään syömme tätä herkkua täysjyväpastan kanssa, ja jos jotakin jää, saatan sipaista sen eväsleipien päälle huomiselle HePon retkelle.

IMG_9370

Ystäväni Veera Mikkelissä: samalla ohjeella voit tehdä sen nokkospeston, nokkoset pitää kuitenkin ryöpätä ennen pilkkomista/muhentamista. Ja lisäksi pikkuisen sitä valkosipulia.

Mainokset

3 responses to “Karhunlaukkapestoa & Giro d´Espoo

  1. Kiitos Mirja! Terkuin Veera Mikkelistä! 🙂

  2. Nuuhkis. Bärlauch, vieläkin nauran ensikohtaamistani karhunlaukan kanssa. Ostimme kivannäköisen juuston, jonka etiketissä oli ”jonkun kasvin” ja karhun kuva, juustoa päivällisen lopuksi leikatessani ihmettelin, että onko tämä pilalla kun keskellä on vihreä raita… kummallisesti on home kasaantunut… Karhunlaukkakerroshan siellä juustossa oli…

    • Muistan tuon juuston, josta aikanaan kirjoitit. Hyvin ovat karhunlaukkakuvauksesi jääneet mieleen. Enpä ollut niitä lukiessani vielä yhtään lehteä saanut rouskuttaa. Hauskaa, miten elämä tarjoilee meille asioita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s