Kesän ensimmäinen kuperkeikka

Viime tiistaina 7.5. Bruce Springsteen veti minut, Apukuskin ja Kuopuksen Suomen Turkuun.

WP_000170

Aloitin arkipyhän (helatorstai) vieton siis jo keskiviikkona, lounais-Suomessa, päivän palkattomalla virkavapaalla ja kevään ensimmäisellä pitkällä polkaisulla. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, kun fillaroimme Kuopuksen kanssa Naantalin, Merimaskun, Vehmaan ja Kalannin kautta kohti Raumaa.  Apukuski jouti lepoviikollaan istumaan huoltoauton ratissa.

IMG_9006

Kalannin alepan pihalla nautitun lounaan – kahvilaa ei kylällä näkynyt – jälkeen Apukuski ajoi auton Rauman kupeeseen ja polki tietä 1960 meitä vastaan. Ajelimme kolmisin kohti Raumaa, Kuopus ja Appari edellä, minä piirun verran perässä kolmantena.

Olin matkan aikana harjoitellut niistämään valuvaa nenääni soveltaen Jari Syvänen -tyyliä, kainalon alta, ei olkapään yli. Näin roiskeet eivät lennä takanaolijan päälle vaan todennäköisesti maahan. Tai omille trikoille. (Syvänen ei muuten niistä näin vaan kurkkaa kainalosta takana tulijoita. Kts. neljäs kuva ylhäältä.)

Siinä ajohousujani siistiessä tarkkaavuuteni herpaantui ja Kameli ohjautui ojanpenkereelle. Minä järjen jättiläinen jarruttamaan, niin kuin ei vauhti muuten hiljenisi kun alla on ruohoa ja savea. No, pyörä pysähtyi, aika nopeasti, pyörähti etupyörän ympäri ja minä siinä mukana.

WP_000184

Kömmittyäni ylös ojasta, maantienreunassa istuskellessani ja haavojani nuollessa totesin, että pienet räkätahrat eivät enää housuistani erottuneet. Henkiset vammat olivat fyysisiä suuremmat, onneksi. Parempi sukeltaa ojaan kuin asfaltille.

Kesän ensimmäinen kuperkeikka fillarilla, toivottavasti myös viimeinen.

Mainokset

2 responses to “Kesän ensimmäinen kuperkeikka

  1. Mie tein tyylittömän ilmalennon lampaiden siirrossa: Ikinä en ole aitajuoksija-asentoon päässyt, mutta nyt siinä olin. Onneksi vahingot jäi pieneksi, sekä mulla että lampailla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s