Kevät? Kakkua kanssa!

 • Upottavaa sohjoa ja jääkinkareita. Mustaa asfalttia näkyvissä. Ja sitten lunta, valtavasti lunta. Kevät! Tällaista se on.Lumi tulee, lumi menee, Helsingissä poljetaan.

  IMG_8531

  Viikko sitten lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tuiskutti lunta. Aamulla päätin odottaa rauhassa teiden aurausta ja leipoa töihin maanantaipalaveriin pikkuisen palan kevättä. Mitäpä muuta kuin sitruunaa ja Sorrentoa?

  Viime syksynä kävin katsomassa tuttua sitruunapuuta, joka kasvoi minun ja Sonjan 2011 pyöräreissun majapaikkamme ikkunan alla. Siellä se kasvoi ja kukoisti, kantaa hedelmää varmasti vielä sittenkin kun minulta meno hyytyy.
  Hassua, millaisia maamerkkejä mieleen jää. Yksi pyöräilyn hienouksista on juuri siinä, että suhteellisen hitaasti liikkuessa ehtii huomioida monia asioita. Myös ympäristön tuoksuja, joita esim. auton kuplamainen maailma ei paljasta. Kokemusta kun on siitäkin.

  IMG_0170

  ”Lemon tree is very pretty and the lemon flower is sweet. But the fruit of poor lemon is impossible to eat.” Peter Paul & Mary: Lemon Tree.

  Ohje löytyi Glorian Ruoka & Viinistä 1/2013 ja melkein Sorrentosta: Caprin sitruunakakku. Sitruunan ohella siinä maistuu manteli.

  200 g voita, 3 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 2 kananmunaa, 1 sitruunan raastettu kuori, 3/4 dl sitruunan mehua, 1 dl maitoa, 4 dl vehnäjauhoja, 1 dl mantelijauhetta ja 1 tl leivinjauhetta. Tekotapa on perinteinen, sitruunankuoriraaste, sitruunan mehu ja maito kehoitettiin sekoittamaan rasva-sokeri-munaseokseen samanaikaisesti. Uunin lämpö 175 astetta.

  Kakku oli jo Glorian hienossa kuvassa aika matala, mutta minun ensimmäinen leipomukseni oli vieläkin matalampi. Vähän lässähtänyt, se ei vaan jaksanut kohota. Kakku, torttu vai pannukakku?

  Tein tiistaina kotijoukkueen iloksi toisinnon, halusin nähdä onko rakenne taas samanlainen. Voiko tästä tulla kakku? Muutin tekotapaa sen verran, että lisäilin sitruunaraastetta, nesteitä ja jauhoja sopivasti sekaisin, pienissä määrissä.

  IMG_8537

  Lopputulos oli huomattavasti parempi, oikea kakku 🙂 Kostea ja mehevä. Maku oli molemmissa onneksi sama, vahvan sitruunainen ja häivähdys mantelia.

  Giro 2013 alkaa Napolista ja käy niin Ischialla kuin Sorrentossa. Jos haluat seurata kisaa paikan päällä, pyöräillä ja nautiskella keväisestä Campaniasta kannattaa ottaa yhteyttä Jerryyn, Veloce – Rental Bike Italy.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s