Maitojunalla kotiin

Keskiviikkona 6. maaliskuuta poljin suloisessa sohjossa töistä Nordenskiöldinkadun ylittävän Auroransillan virallisiin avajaisiin.

Musiikkia, mukavan lyhyitä puheita, nauhan leikkuu, lämmintä mehua ja piparkakkuja. Hyväntuulisia ihmisiä, juttuseuraa, uusia tuttavuuksia.

IMG_8543

Tapasimme Apukuskin kanssa sillalla, tarkoituksemme oli pyöräillä yhdessä jonkun mutkan kautta kotiin, sää kun oli mitä mainioin.

Minä palasin maitojunalla kotiin, reissu jäi kesken ja Orvokkini Auroran sairaalan pihalle. On se kumma, että kun lähdin tilaisuuden loputtua ajelemaan mäkeä alas Nordenskiöldinkadulle, oli takarengas hetkessä tyhjä.

IMG_8547

Paha mieli ja harmitus vaanivat rukkasissa ja kypärän alla. Raahatessani raskasta pyörää kadun yli hoin mantraani ”en anna minkään pilata hyvää tuultani” melkein itku silmässä. Se auttoi.

Pieni kävely Mäkelänkadulle ja bussimatka kotiin Helsingin perukoille. Vieraspyörä varaston seinältä alas, huomenna Orvokki kotiin.

IMG_8552

En muuten ole ylittänyt tuota Keskuspuiston ja Stadionin alueen yhdistävää uutta kevyenliikenteen siltaa kertaakaan, olen käyttänyt talvella itäisempiä tai läntisempiä reittejä. Apukuski sen sijaan on ajellut sillankannella harva se päivä. Minä odotan kesää ja kesäreittejä.

Mainokset

4 responses to “Maitojunalla kotiin

  1. Sain vihjeen, että Orvokki ja avajaiset olisivat metro-lehden etusivulla. Minä pääsin vierasfillarilla töihin, joten en päivän lehteä ole nähnyt.

  2. Eikö ollut paikkaustarpeita mukana? Olisit lainannut minulta, kun tulimme tutuiksi! Ajoin tilaisuuden yhteydessä sillan yli kerran suuntaan ja toiseen. Muuten minulla ei ole sinne asiaa.

  3. Kiitos Kauko! Olin niin ymmällä etten edes ymmärtänyt kysellä apua.

    En tosiaan pidä Orvokissa vararengasta tai paikkaustarvikkeita mukana, kaupunkireissukatastrofeissa tapanani on hypätä bussiin ja jättää loppu Apukuskille. Orvokilla kun tulee ajeltua noin 20 km säteellä kotoa.

    Minä en muuten ole vieläkään ajanut tuon sillan yli, mutta lumien jälkeen se mahtuu reitilleni.

  4. Ei olisi minusta ollutkaan apua rengasongelmassa. Ma 11.3. pumppasin matkalla monta kertaa. Sehän on pyöräilijän taukojumppaa! Ti-aamuna 12.3. ryhdyin paikkaamaan pyöräkellarissa. Vähäinen liima oli tuubista haihtunut, ja viimeinen paikkakin turhan iso. Piirongin laatikossa oli sentään avaamaton paikkaussarja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s