Talvipyöräilijöitä joka lähtöön

VAROITUS: Tämä juttu ei sisällä pyöräilypoliittista kannanottoa eikä mitään muutakaan älykästä sanomaa. Tämän tarinan ainoa tarkoitus on jakaa hippusen pyöräilyn ilosanomaa, pyöräilyn sietämätöntä keveyttä.

IMG_8423

Onpa hauskaa seurata somessa pääkaupunkiseudun talvipyöräilykeskustelua. Myhäillä, kun ei itse enää jaksa kiihtyä lumikasoista eikä ottaa kantaa millainen pyörä tai ajovarusteet pitäisi olla, jotta voisi fillaroida töihin. Ja voiko Talvikilometrikisaan kuitata talviloman lumettomilla teillä ajetut kilometrit? Ei jessus, parempi se kai terveydelle on loma satulassa kuin sohvalla 🙂 No, vilkaisu peiliin ja tunnustan, kyllä sekin aika on ollut.

Tämän pienen lomasen jälkeen aion tehdä kuten niin monen monta vuotta aiemminkin, jyystää vanhalla crescentilläni toppatakki päällä ihan minne mieleni tekee. Koko tämä talvipyöräilyhässäköinti on aika uusi ilmiö ja varmasti se jokusen vuoden jälkeen  tasaantuu. Sitten kun meillä pyöräilijöiden sijaan on tavallisia ihmisiä, jotka liikkuvat polkupyörillä.

Blogin nimeen mip63 viitaten, ikääntyminen ei ole ikävä asia. Kun elää tarpeeksi kauan, alkaa maiseman ääriviivat pehmentyä ja mittakaava kasvaa.

Täällä leudon talvisään lomasaarella Mallorcalla näyttäisi olevan pääsääntöisesti neljänlaisia pyöräilijöitä.

1. Lycra-Lasset, jotka liikkuvat parvissa, pareina, tai ihan yksin ja levittäytyvät ympäri saarta. Niitä, jotka syövät, lepäävät ja ajavat jokapäiväisen treeninsä ohjelman mukaan.

IMG_8432

Näihin kuuluvat mm. kaikki hotellimme norjalaiset seuraleireilijät, myös juniorit, jotka leireilevät täällä historian, englannin ja matematiikan kirjojensa kanssa. Ja Apukuski.

2. Fillarituristit, jotka liikkuvat niin ikään yksin, pareittain tai pieninä ryhminä, mutta eivät Lycra-Lassejaen kaltaisina laumoina. Tämäkin joukko levittäytyy ympäri saarta, heitä kohtaa kaikkialla, ja tähän joukkoon mahtuu myös paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia – nojapyöriä, tandemeita, tervaskantoja, aisti- ja liikuntavammaisia. Lycra-Lassetha ovat, anteeksi vain, aika samanlaista kiiltävää massaa 😉

IMG_8437

Fillarituristeja edutakoon Kamelini, sillä kai minä kuulun tähän joukkoon.

3. Talvehtivat eläkeläiset, jotka pyöräilevät rauhallisesti rantaraitilla ja istahtavat katselemaan meren aaltoja. Toppatakeissaan ja kaulahuiveissaan he huokuvat ihanaa rauhaa ja elämään tyytyväisyyttä.

IMG_8404

4. Commuter-pyöräilijät eli ne ihan tavalliset ihmiset, jotka liikkuvat paikasta toiseen polkupyörällä. Jokusen kohtaa rantaraitillakin, mutta kohdatakseen heitä on paras polkaista kaupunkiin.

IMG_8399

Eli kyllä meitä maanteille mahtuu, monenlaisia matkaajia. Taidan muuten olla hotellin ainoa asukas, joka tilaa illallisella veden lisäksi lasin viiniä 😉 Että sellaisessa seurassa tällä kertaa.

Norjalaisten juniorityö kyllä kieltämättä herättää lämpöisiä tunteita ja ihailua. Viime vuonna sama joukko kokeili 2 x 2 viikon leireilyä, tänä talvena se vaihdettiin yhdeksi kolmen viikon leiriksi. Hienoja lapsia ja nuoria, hyvä henki, koulutyö sujuu yhtä suunnitelmallisesti kuin treenit. Valmentajat ja huoltajat pitävät hyvää huolta pikkuisistaan.
Meillä Suomessa ei taida edes yhteen junnuikäsarjaan mahtua niin montaa kilpailijaa kuin Norjassa yhteen seuraan seuraan.

IMG_8408

Mainokset

One response to “Talvipyöräilijöitä joka lähtöön

  1. Niinpä niin…pian se tulee…. HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ!!!!!!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s