Onni on kukkiva omenapuu

Lähdinpä Kamelin kansssa viikon talvilomalle Mallorcalla, Apukuskini seuraksi, lumettomien teiden äärelle. Näin tämä meidän parisuhdepyöräily toimii: Apparilla oli  minun saapuessani takana kova treeniviikko, saatoimme polkea muutaman yhteisen ajopäivän. Hänelle palauttavaa, minulle pershikeä.

Neljä ajopäivää, lähes 500 km ristiin rastiin saarta, mitä on jäänyt mieleen: lampaita, Lycra-Lasseja ja kukkivia omenapuita. Kasvavatkohan kaikki maailman omenat täällä?

IMG_8328

Viimeisen 10-15 vuoden aikana Mallorcasta on kehittynyt merkittävä talvipyöräilykeskus.  Leuto ilmasto, tiheä hyväpäälysteinen tieverkosto, vaihteleva maaston profiili, tarvittavat palvelut ja pyöräilymyönteinen ilmapiiri vetävät niin harrastajia kuin ammattilaisia ympäri Eurooppaa tänne vuodesta toiseen.

Samaan aikaan kun suurin osa hotelleista on suljettu palvelee osa talvehtivia eläkeläisiä ja toinen mokoma pyöräilijöitä. Kuten Sunprime, jossa itse majoitumme. Tässä hotellissa on viikolla 8 vain norjalaisia seuraleireilijöitä ja me kaksi suomalaista senioripyöräilijää 🙂 Tällä joukolla työllistyy respan lisäksi ravintolan väki, siivoojat, huoltomiehet ja kaksi norjalaista hierojaa, Brune ja Kristel. Hotellin alakertaan on tullut pyörävuokraamo, jota ei vielä vuosi sitten ollut, se kertonee kasvusta ja odotuksista tätä matkailun osa-aluetta kohtaan. Elämää varsinaisen sesongin ulkopuolella.

Jokapäiväisen pyöräilyn keskellä minulle viikko lumetonta, sohjotonta ja kuivaa maantietä on tervetullut tuulahdus. Kotona odottaa varmasti vielä hyvät hiihtokelit, hetken onni on kukkiva omenapuu. Taidanpa taas pukea pyöräilyhameeni trikoitteni päälle ja lähteä tuonne Lycra-Lassejen joukkoon himmailemaan 🙂

IMG_8337

Mainokset

4 responses to “Onni on kukkiva omenapuu

  1. Pakko kysyä; onko noilla lampailla täplä vai sotkua?

  2. Täplät, lähes kaikki jättikokoiset lammaskarjat oli täplitetty. Tämä rotu oli saarella epätavallinen, siksi kai jarrutinkin, käänsivät vain kaikki takapuolen tielle kun kaivoin kameran esille. Turpa ja sorkat & nilkat olivat kaikilla mustat. Nuo pitkät hännät ovat muuten hupaisia, luulimme aluksi että lampaiden seassa on koiria 🙂

  3. Ammattiylpeys, tai silkka uteliasuus vei voiton. Lampaat kuulunevat johonkin rasvahäntäisten rotuun. Ne siis varastoivat vararavinnon häntään joka alkaa levitä jo karitsana. Ko rotuja on ainakin lähi-idässä ja muistaakseni afrikassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s