Esikaupunkipyöräilijän TOP 10 vuonna 2012

Elämä eletään tässä ja nyt. Joskus on kuitenkin hyvä pysähtyä hetkeksi muistojen ääreen. Miettiä ja kunnioittaa kaikkea sitä mitä on saanut, sillä tulevastahan emme tiedä, vaikka siitä unelmoimme.

Digikuvauksen aikakautena on hyvä harjoittaa myös muistelemista ilman kuvia. Millaisia muistoja todella nousee mieleen, kun pysähdymme, suljemme silmät ja katselemme elettyä elämää? Valmiit kuvat, jotka sinänsä ovat hienoja ja arvokkaita hetkien tallentajia, kun alkavat helposti määritellä muistojemme. Kuitenkaan monissa meitä vahvasti koskettavissa, mieleenpainuvissa hetkissä kamera ei onneksi ole edes mukana 😉 Ja jos onkin, sitä ei oteta esille.

Muistellessani kulunutta pyöräilyvuotta 2012 hämmennyin, miten paljon hyvää siihen on mahtunut. Maantie ei polkemalla lopu, ja tien varrella on ihmisiä, tuttuja ja tuntemattomia, pullan ja kukkien tuoksua, talven hohtavaa valkeaa ja kesän vihreää, tuulta, naurua, kauriita, kahviloita, jokia, siltoja, kalliota ja koskia.  Ei siis ole mitään tarvetta lopettaa polkemista, ainoastaan liuta syitä jarruttaa silloin tällöin.

Seuraavat kymmenen muistoa eivät ole välttämättä vuoden parhaita, ne ovat kuitenkin ne kymmenen, jotka nousivat muististani ensimmäisinä. Niiden jälkeen voi silmäillä Apukuskini tajunnanvirtaa. Samoistakin päivistä voi jäädä niin erilaisia muistoja.

Toivon, että tämän blogin tarkoituksen mukaisesti voisin seuraavilla muistoilla jakaa  pyöräilyn ilosanomaa ja innostaa jotakuta istumaan satulassa, kauppamatkan tai kokonaisen päivän.

1. Työmatka

työmatka 2

Suurimpia ilonaiheita, aina ja ikuisesti, on työmatkani pohjoisessa Helsingissä. Lumettomana aikana reitinvalintoja voi tehdä useita, mutta pahimpinakaan pyrypäivinä ei tarvitse vaihtaa suksiin.

2. Kameli

Kameli 1

Helmikuussa, hiihtolomalla, aloitin itselleni antamani lupauksen mukaisesti uuden reissupyörän hankinnan. Kameli kotiutui teiden vielä sulaessa, syksyyn mennessä sillä oli poljettu jo tuhansia kilometrejä. Sovimme toisillemme. (Minun pyöräni)

3. Kriittinen pyöräretki

kriittinen piknik

Kriittiset pyöräretket ovat enemmän kuin pyöräilyväen iloisia kokoontumisajoja ja pyöräilyn ilosanoman levittämistä. Tämän vuoden rakenteellinen muutos – retki päättyy aina johonkin piknikpaikkaan – teki niistä herkullisia kohtaamisia ystävien kanssa. – Nähdäänkö Kriittisellä? Minä leivon suolaista ja tuon kahvin…

4. Tiistai 12. kesäkuuta

Baanan avajaiset

Helsinki-päivä oli täynnä hienoja asioita. Espan lavalla CCH palkittiin parhaana helsinkiläisenä urheiluseurana, Baanalla vietettiin avajaisia,   Helsinki Jees -näyttelyssä sai ihailla nuorten tekijöiden polkupyörätaidetta ja päivän päätteeksi vielä kriittinen pyöräretki, Helsinki oli todella pyörällä päästään!

5. Ullan syntymäpäiväkakku Fårössä

Mansikkakakku (2)

Heinäkuinen retki Gotlantiin oli sateesta huolimatta tulvillaan hienoja hetkiä. Kaiken keskeltä nousee kielelle kuitenkin makumuisto mansikkakausta, jota saimme Fårön saarella. Eikä sillä hetkellä satanut. Joitakin tuokiokuvia Gotlannista voi katsoa täällä.

6. Aikuisten Apukuskien kaksoisvoitto ISM-kisoissa Vantaalla

Apukuskien päivä

Mitä tästä sanoisi? Hienoja miehiä, molemmat. Voittajan vain on helpompi hymyillä 😉 Koiviston Iskun kakkoskuskista tuli ykköskuski.

7. Kuopuksen kanssa Kymenlaaksoon

Hamina

Elokuussa poljin Kuopuksen kanssa kolmen päivän reippaan Helsinki-Kotka-Inkeroinen-Helsinki reissun. Kotiseutumatkailua. Se oli muuten ainoita sateettomia reissuja tänä kesänä. Toisena päivänä  pääsin ajamaan ympyrää Haminan ympyröillä.

8. Torppiksen tyttären konfiskakkujen koristeet

Kakkuja Torppikselle

Ilman pyöräilyn syventämää ystävyyttä en varmaankaan olisi tullut leiponeeksi kakkuja Torppiksen esikoisen konfirmaatiojuhlaan. Ja saanut kakkuja koristellessa käyttööni yhtä Helsingin upeimmista keittiöpuutarhaista! Häivähdyksiä muista Sennin kakuista voi kurkistaa täällä.

9. Tour de Helsinki & G-miehet

Tour de Helsinki

Aluksi suhtauduin nihkeästi ajatukseen, että minut ilmoitettiin Tour de Helsinkiin. Asia sai kuitenkin aivan uuden merkityksen herrasmiesseurassa. Ajatuksiani TDHsta voi lukea TÄÄLLÄ.

10. Vesuvius, rakkaani

Vesuvius

Syysmatka Sorrentoon ja Napoliin Kamelin ja Apukuskin seurassa. Kesällä 2011 ystäväni Sonjan kanssa emme ehtineet nousta Vesuviukselle, tuolle myyttiselle tulivuorelle, joka on lapsesta asti kiehtonut minua. Lokakuussa poljin sen ylös, Apukuski ehti samassa ajassa nousta loppuosaa useammankin kerran 😉

Apukuskin muisteloissa kymppi on samalta päivältä, mutta ihan eri paikasta. Missä, se selviää edellisestä jutusta.

Giro d´Italia 2013 alkaa muuten Napolissa. Ystäväni Jerry järjestää sinne räätälöityjä pyörämatkoja, joilla voi sekä seurata kisan ensimmäisiä päiviä että tutustua pyöräillen alueeseen, Napolista Amalfiin. Lue lisää sivustolta Veloce – Rental Bike Italy. Katso myös Jerryn video.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s