Näin naapurissa – ministerin Baisikeli

Tanskan kulttuuriministeri Uffe Elbæk piipahti Baisikelissa ja osti uuden, käytetyn pyörän. Näyttäisi olevan kööpenhaminalainen Biomega.

Kuva: Baisikeli

Biomega on tanskalainen yritys, jonka missio on valmistaa niin hyviä ja kauniita polkupyöriä, että ne voivat kilpailla autojen kanssa – eivät olla vain vaihtoehtoja. Fillareita, jotka ovat sekä taideteoksia että tehokkaita ajoneuvoja. Yhtiön kotisivut ovat vierailun arvoiset.

”Imagine the ideal city. If you’re like us, that city is clean. Peaceful. Stunning. No less energized than the urban environments in which we currently thrive, but more focused, more pure, and in tune with the natural world.” (Biomega)

Baisikeli on swahilin kieltä ja tarkoittaa polkupyörää. Baisikeli on myös Kööpenhaminassa toimiva yritys, jonka tavoitteena on parantaa maailman köyhimpien ihmisten elämää mahdollistamalla edullisen liikkumisen, tietysti polkupyörillä.

Baisikeli kerää käytettyjä polkupyöriä, jotka se kunnostaa ja lähettää Afrikkaan. Pyörien lisäksi viedään kohdemaihin korjaamisen, logistiikan ja hallinnon osaamista.

Hanke rahoitetaan vuokaamalla ja myymällä osa kunnostetuista polkukupyöristä.

”Baisikeli is a company focusing on expanding cycling culture, both at home in Denmark and in developing bicycle nations. We build new and use recycled bicycles and components tailored to the local environment in the hope to bring easier transport to all.”

Tässä samassa yhteydessä on kai syytä muistuttaa eettisistä lahjoista, vaikken taida ihan Stockmannin, Sokoksen ym ym kanssa mainonnassa pärjätä 😉 Lähikauppaan ripustettiin punaisia joulukelloja…

Polkupyörä syrjäseuduille, World Vision, 55 €

Polkupyörä, Kirkon ulkomaanapu, 38 €

Polkupyörä, Unicef, 77 €

Opettajan polkupyörä, Suomen pakolaisapu, 45 €

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s