Viikon fillari 45/2012 – Kaikkien sähköpyörien puolesta!

Tämän viikon fillari on yksi niistä monista sähköpyöristä, jotka ovat ilmestyneet Napolin ja Sorrenton kaduille ja teille.

Kuten reilu viikko sitten jutussani Ei ole Napoli entisellään kerroin, noissa eteläisen Italian kaupungeissa on tapahtunut vuodessa varsinainen polkupyörien invaasio. Kesällä 2011 oli polkupyörän bongaaminen lähes yhtä haastavaa kuin Kuoipuksen Armenian visiitillä, syksyllä 2012 fillareita oli kaikkialla.

Erityisesti huomiota kiinnitti sähköpyörien suuri määrä, mikä on aika ymmärrettävää mäkisessä, jopa vuoristoisessa ympäristössä. Kun hikoilimme Apukuskin kanssa auringonpaahteessa ylös Positanon kaupungista, polki perässämme nuori nainen siistissä tummassa jakkupuvussaan. Eikä hikoillut 😉

Sähköavusteiset pyörät tulevat, ja hyvä niin. Ne ovat mainio kaupunkiautoilun vaihtoehto.  Tavarafillari koeajoi lokakuussa sähköavusteisen laatikkipyörän. Itse haluan toistaiseksi kasvattaa reisilihaksiani kauppamatkojenkin ohessa, mutta ei sitä koskaan tiedä mitä ikä ja vuodet tuovat tullessaan.

Mainokset

3 responses to “Viikon fillari 45/2012 – Kaikkien sähköpyörien puolesta!

  1. Näin viime viikolla JKL:ssä ensimmäisen sähköpyörän. Poljin loskassa töihin ja setä porhalsi ohi.

    • On se vaan hauskaa, kun tuo sähköpyöräilmiö leviää! Toivon, että tämä on vasta alkua, kokemusten lähdettyä kiertoon päätös tehdä totuttua suurempi investointi polkupyörään luulisi olevan helpompi. Monelle ero tavalliseen arkipyörään, josta on totuttu maksamaan reilustikin alle 500 euroa, on varmasti suuri. Toisaalta esimerkiksi ns. kakkosauton korvaaminen sähköpyörällä olisi selvää säästöä – tulipa näin paloheinäläisenä mieleen.
      Tuo vaikea taloudellinen tilannehan on ollut suurin syy mm. Italian lisääntyneeseen pyörä- ja sähköpyöräkauppaan.

      • Olisi kyllä hienoa, jos edes osa kakkosautoista vaihtuisi (sähkö)pyöriin. Täällä ”maalla” on aika hankala elää kokonaan autotta, yritimme jonkin aikaa. Viime vuonna Zürichissä auto majaili tallissa muistaakseni 5 käyttökertaa lukuunottamatta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s