Suomalaisen polkupyöräilevän naisen hinta?

Etelä-Savon käräjäoikeus on määritellyt suomalaisen polkupyöräilevän miehen hinnan, se on noin 360 euroa. Tapausta tarkemmin tuntematta rohkenen todeta että halvalla menee (lähde). Vai mitä miehet? Tämän logiikan mukaan minun Apukuskini olisi merkittävästi halvempi kuin fillarit, joilla hän ajelee. Eli kalliimmaksi tulisi vahingonkorvaukset särkyneestä fillarista kuin kuolemantuottamus ihmiselle, jos nyt ymmärrän oikein? Huh.

Onkohan meidän polkupyörällä liikkuvien naisten ainutkertaisen elämän arvo jo eurotettu? Ollaan varovaisia siskot. Eihän kukaan  koskaan tahallaan aja pyöräilijän päälle, mutta silti ajon aikana takaovia silmäileville kuorma-autoilijoille on annettu aika vaarallinen viesti. Hups!

Mainokset

5 responses to “Suomalaisen polkupyöräilevän naisen hinta?

 1. Ihan järjetöntä. Olenkohan edes satulani hintainen??
  Tuon perusteella pitää ilmeisesti olla tyytyväinen, että miehen kuorma-autoilijan(!) työpäikan pihalla pyörätelineeseen runnomasta pyörästä sai pari pari vuotta sitten törttöilijän vakuutuksesta korvausta tonnin…

 2. huhhuh, tuohan lohduttaa varmaan menehtyneen omaisia, ja antaa varoittavan esimerkin muille (kuorma)autoilijoille? Uskomatonta. Jos (kuorma)autoilija olisi vaikka ”vahingossa” ampunut uhrin aseella kuoliaaksi, niin olisiko tuomio sama? Selitys olisi varmaan ”noh, ase laukesi samalla kun huomasin auenneet kengännauhani”. Etelä-Savo. Justjoo.

 3. Varmasti yhdelläkään autoilijalla ei ole rattiin istuessaan aikomusta ajaa toisen ihmisen päälle. Ilmeisesti oikeus kuitenkin katsoo, että suojatien kohdalla takaoven katselu liikenteen seuraamisen sijasta ei ole ole tahallista? Aikamoista ymmärrystä…
  Tuomiolla tulisi kai olla myös ennaltaehkäisevä vaikutus? Sitä sopii miettiä.

  8 § (21.4.1995/578) Kuolemantuottamus. Joka huolimattomuudellaan aiheuttaa toisen kuoleman, on tuomittava kuolemantuottamuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  9 § (21.4.1995/578) Törkeä kuolemantuottamus. Jos kuolemantuottamuksessa kuolema aiheutetaan törkeällä huolimattomuudella ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kuolemantuottamuksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi.

 4. ”Hankaluuksiahan tästä seuraa joka tapauksessa, mutta pääsisinköhän vähemmällä, jos sanoisin katselleeni takaovea?”

 5. Osuit asian ytimeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s