Viikon fillari 33/2012 – Ne tulevat taas!

Koulut alkoivat useilla paikkakunnilla jo viime viikolla ja viimeistään tiistaina 14.8. astelee jokainen perusopetusikäinen koulutielle. Uusia ekaluokkalaisia aloittaa opintiensä tänä syksynä lähes 60 000.

Lapsi elää leikin aikaa, vaikka onkin koulutiellä. Hänen ajatuksensa saattavat siirtyä hetkessä johonkin aivan muuhun kuin edessä olevaan tienylitykseen. Lapset ovat liikenteessä arvaamattomia, ja saavatkin olla – vastuu valppaudesta on aikuisilla.

Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston selvityksen Lasten liikenneturvallisuus Helsingissä 2011 mukaan kaksi kolmasosaa lasten polkupyöräonnettomuuksista tapahtuu risteyksessä joko suojatiellä tai ajoradalla, lisäksi suojatietapausten määrä on kasvanut 2000-luvulla. Ja valitettavasti onnettomuudet sattuvat pääasiassa valoisalla ja hyvissä ajo-olosuhteissa.

Liikenteessä jokainen aikuinen vaikuttaa lasten turvallisuuteen.

Kuvan polkupyörä oli Helsinki-päivänä 12.6.2011 Vanhassa kirkkopuistossa Nuorten työpajojen järjestämässä Helsinki Jees -näyttelyssä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s