Kolmen H:n luiska

Näin sen pitää mennä. Kolmen H:n luiska: hyvä, helppo ja halpa.

Torpparinmäessä kesällä 2012 osa katua avattiin kaukolämpötöiden vuoksi. Ennen avaamista tämä tienylityspaikka oli samanlainen loukku kuin kaikki muutkin. Reunakivetyksen kohdalla tarvittiin taitoa ja tasapainoa.

Kuva puhuu puolestaan, turha sitä on sanoittaa. Sen lisäksi, että tällainen luiska on hyvä ajaa, on se helppo (ja nopea) tehdä. Ja halvempi, kuin ne reunakivet. Eikä tähän juutu talvella lumiaura.

Jotain on siis nytkähtänyt eteenpäin 😀

Mainokset

3 responses to “Kolmen H:n luiska

  1. Juuri näin sen pitääkin mennä. Kaukolämpö/-kylmä, teleoperaattorit, sähkö ja vesilaitoksen kaivantojen lupaehtoihin kuuluu rakennus uuden rakennustavan mukaan. Pikku hiljaa ne muuttuvat itsestään. Tarvitaan vain uusi toimintatapa ja uusi SuRaKu. (Huom! Kiitos olisi paikallaan kun ovat jättäneet esteettömän osan myös jalankulkijoiden puolelle). Ainoa kysymys on: tarvitaanko siellä oikeasti juuri tuossa pyörätietä ja vielä yhdistettyä?

    • Fillaroin pari päivää sitten tukholman halki Nynäshamniin ja merkittävin ero kotikontuihin oli juuri se, että luiskien kohdalla ei tarvinnut jarrutella, vaikka etulaukussa oli kuvauskalustoa ja muuta herkempää tavaraa 🙂

      • Tukholmassa jos ajat katukiven yli, olet väärässä paikassa. Helsingissä pyöräilijöiden tehtäväksi jää etsiä se matalin kohta ajolinjoista välittämättä. Ja kaiken lisäksi pitäisi seurata muuta liikennettä.

        Savonlinnassa missä nyt olen, täällä pyöräilyä on helpotettu muuttamalla jalkakäytävät yhdistetyiksi väyliksi. Aivan hanurista… Ja täälläkin on kuulemma viraston ajatus huomioitu: kaikessa suunnittelussa pyöräilyä ja kävelyä lisättävä. Myös liikenneturvallisuusselvitys on laadittu. Surkea, surkeampi, savonlinna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s