Asennetta ja sadevarusteita

Ainahan sitä toivoo, että saisi kesälomalla fillaroida auringon hyväillessä poskipäitä. Mutta jos on päättänyt viettää lomansa Pohjolassa, jonka ylle matalapaineet ovat asettuneet (lähde), unelmat ja todellisuus saattavat olla kaukana toisistaan.

Vilkaisin Forecan sääkartasta Gotlannin tulevaa kymmenen päivän ennustetta. Kyllä siellä pikkuisen auringonkuva pilkistää pilvien ja sadepisaroiden takana. Nyt tarvitaan asennetta, lämpöisiä vaatteita, sisämajoitusta ja sadevarusteita. Hyvää seuraa on jo luvassa.

Aloitan asentesta: golfareilla on vielä kurjempaa. Pyörässä on hyvä lämmityslaite, joka käynnistyy jo parin kilometrin ajon jälkeen.

Apukuski lähti junalla Hämeenlinnaan kisoihin, asenne kohdallaan.

– Kun pääsisi edes Pasilan asemalle kuivana.

Se toive taisi jo toteutua.

Mainokset

2 responses to “Asennetta ja sadevarusteita

 1. Ovathan nämä kelit olleet aikamoisia. Me olemme toistaiseksi välttyneet uittumiselta kun olemme ajaneet vain lyhyempiä lenkkejä lähimaastoissa sadekarttojen avulla. Sateet ovat kyllä syöneet latupohjat huonoon kuntoon.
  Lomaretken kohdekin on vielä auki, länsinaapuri houkuttaisi mutta kun sielläkin sataa… ja ”Eurooppaan” on pitkä matka.

  • Onni on ollut, että vaikka sataa ei ole kylmä. Tänä kesänä lämpötila on pysytellyt sadekuuroista huolimatta sen verran ylhäällä, että pitkilläkään reissuilla ei ole horkka vielä iskenyt.
   Tänään märkänä ja kuraisena kotiin polkiessa mietin, mikä ihana tekosyy tämä pyöräily onkaan lähteä ulos vaikka vetta tulisi kuin Ankkapurhasta. Vesikourut laulaa.
   Mietin myös tulevaa lomareissua: onhan se mukavaa vaihtelua polkea uusissa maisemissa ja itselle uusilla teillä, vaikka sataisi. Nyt ei vaan jaksa lähteä kauas, paras paikka Pohjola. Ja kun katsomme taaksemme ja mietimme menneitä, niin usein mieleen tulvahtavat juuri ne hetket ja tilanteet, jolloin olemme olleet lujilla 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s