Tie 140 – Vierumäki ja Mäntsälän lähimmäinen

Matkaa Helsingistä Vierumäelle voisi kuvata Luimupupun sanoin:

”Ei, tämä ei ole täynnä pyöräteitä oleva, risteysnumerosysteemein varustettuBelgia tai Hollanti eikä Italia, jossa jokaisesta kylästä saa lounasaikaan herkullista pastaa muutamalla eurolla ja kipollisen parasta jätskiä lenkin päätteeksi.”

Kun kerrankin matkaa tärkeämpi oli määränpää, kurssitapaaminen Vierumäen urheiluopistolla, valitsin menomatkalle lyhyimmän ja suorimman reitin. Tie 140, ns. Vanha Lahden tie. Tien pinta on loistavaa Suomalaista tasoa ja liikenne melko rauhallista, mutta mutta. 130 km matkalle osuu yksi kylä ja yksi kaupunki, Mäntsälä & Lahti.

Onneksi aika tarkkaa matkan puolivälissä Mäntsälässä on Mäntsälän lähimmäinen, Leipomo-kahvila, jonka pullalla pyörä rullaa kuin ajatus. Myös paluupäivänä vastatuuleen. Sieltä kahvin ja hyvän pullan saa reilulla kahdella eurolla.

Hyvä vaihtoehtoinen reitti Helsingistä Mäntsälään kulkee Tuusulan, Järvenpään ja Kellokosken kautta, se on suurin piirtein saman pituinenkin kuin tie 140. Tuulisena päivänä se on myös hieman isompaansa suojaisempi.

Kesäkuussa pientareet ovat kauneimmillaan, vihreys, kukat ja tienvarren tuoksut ovat hurmaavia. Tour de Finlande 🙂

Mainokset

2 responses to “Tie 140 – Vierumäki ja Mäntsälän lähimmäinen

  1. Luimupupu kiittää lainauksesta. Kunnollisen näköistä pullaa, pitää pistää paikka mieleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s