Ylämäki, alamäki, Välimäki ja raparperikukkula

Rakastan raparperia. Oma pehkoni pihalla on vain niin pieni, että siinä ei vielä ole kovin montaa vartta nyhdettäväksi. Onneksi apua löytyy läheltä, sillä Torppiksen kotipihalla on varmasti yksi Helsingin ihanimpia keittiöpuutarhoja. Ja valtava vanha raparperipuska!

Sunnuntaipyöräily-ystäväni Päps vinkkasi uudesta raparperireseptistä, joka sopii mainiosti myös tänne pyöräblogiin jaettavasti; eiköhän tuo Välimäki ole jossain siinä ylä- ja alamäen välissä 😉

Mtv3 jakoi ohjetta viime kesänä otsikolla Maailman paras raparperipiirakka – nappaa Hans Välimäen resepti. Ohje on oheisen linkin takana, ja sieltä myös selviää, ettei ohje ole Välimäen vaan hänen ruotsalaisen kollegansa Stefan Karlssonin.

Stefanin tai Hansin, hyvää siitä joka tapauksessa tuli. Apukuskin ja Esikoisen maistiaisiin katosi illalla puoli piirakkaa…

Minun omaan täydelliseen raparperinautintooni kuuluivat myös aurinkoisella aamupihalla tuoksuva öinen sade, ensimmäistä aamua terassilla laulavat undulaatit, omenapuun pöntössä kaksi päivää sitten kuoriutuneet ja sirittävät sinitiaisen poikaset ja kukkiva omenapuu. Sitten pyörän päälle ja kevättä katselemaan! Vai onko jo kesä?

Mainokset

3 responses to “Ylämäki, alamäki, Välimäki ja raparperikukkula

  1. Välimäki tai kolleega ihan sama, mutta täytyy kyllä sanoa että oli hyvää. 🙂 Hyvä syy syödä, niin voi polkea tai toisin päin.

  2. Kivoja kevätkesäisiä kuvia. Lintuja on niin mukava seurata. Me nautimme viimeisiä päiviä mustarastaiden laulelusta, JKL:n korkeudella kun ne ovat kovin harvinaisia. Ja raparperi, se on hyvää.

    • Eipäs tule tuollaista miettineeksi, siis että millaista olisi elämä ilman mustarastaan joka-aamuista ja -iltaista laulua. Lupaan olla siitä erityisen kiitollinen 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s