Turvallista matkaa toivoo Ope

Kyllä, koulussa opetellaan myös liikennesääntöjä ja turvallista liikkumista.

Hyviä vinkkejä ja valmista materiaalia koulujen ja kotien liikennekasvatukseen on esim. Poljin ry:n ja Liikenneturvan sivuilla. Jälkimmäisestä löytyvät myös monelle lapselle jo tutut Turvapupu ja Vili Vyötiäinen.

Ajoneuvon hallinta on tärkeä osa ajotaitoa. Taitorata on melko nopea rakentaa eikä siihen tarvitse kovin kummoisia välineitä. Kuvan radan kokosi kaksi viidesluokkalaista oppilasta muutaman opettajan avustuksella ja siinä taiteili parin tunnin aikana reilu 100 kolmas- ja viidesluokkalaista koululaista. Sattuipa olemaan kevään ainoita sateisia päiviä, mutta se ei menoa haitannut.

Mainokset

One response to “Turvallista matkaa toivoo Ope

  1. Ihanaa, tuosta tuli mieleeni 80-luvun ala-asteen liikennekilpailut, joissa ajettiin ensin taitorata koulun pihalla ja sitten muutaman kilometrin lenkki liikenteessä. Reitin varrella oli opettajia esittämässä kysymyksiä esim. liikennesäännöistä tai viimeisestä liikennemerkistä ja tarkkailemassa ajosuoritusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s