Ihana Helsinki 12.5.! Kirpputoreja, citykettu ja kukkiva karhu

Ilmatieteenlaitos ennusteli sadealueiden kulkevan lauantaina pääkaupunkialueen ohi. Lähes oikeaan osui, olisihan sitä voinut sataa enemmänkin.

Ihana Helsinki kaupunkifestivaali tarjosi perheiden päivänä paljon mukavia tapahtumia, lisäksi eri kaupunginosissa oli omia tapahtumia. Lähdimme Apukuskin kanssa omalle Tour de Helsinki kierrokselle viileään kevätpäivään. Ja kyllä Helsinki olikin taas kerran ihana!

Roihuvuoren ostarilla oli pyöräilytapahtuma kello 11-14, mm. HePo (Helsingin polkupyöräilijät) esitteli toimintaansa ja Teppo Tavarafillari Moisio laatikkopyöriä ja perävaunuja. Niissä kulkevat lapset, mutta mites mummo? Koeajoon sopivaa ajokkia ei ollut meidän visiitin aikana parkissa, mutta vakuuttivat, että Christianian laatikkoon voi istua alle 70 kiloinen mummo.

Myös Haagan ostarilla vietettiin pyöräilypäivää osana Pohjois-Haaga päivää, mukana olivat niin Rengasmies kuin Tavarafillari.  Rengasmies oli luvannut päivystää Haagassa kello 10-15 ja korjata fillareiden pikkuvikoja tapahtuman kunniaksi 10% alennuksella. Me emme polkeneet Haagaan vaan Arabiaan, matkalla Herttoniemessä bongasimme cityketun.

Ja tänäänhän koko kaupunki oli kirppiksenä, oli kevätsiivouksen aika.

Arabian katufestivaali kello 12-17 Hämeentien ympärillä tarjosi taidetta, ruokaa ja kierrätystä. Arabian lippakioskilta alkoi myös Tour de Lippakioski 2012 tapahtuma, joka on osa Liikkuvan arjen design -hanketta – muotoilusta ratkaisuja pyöräilyn, jalankulun ja joukkoliikenteen pulmiin.

Tour de Lippakioski starttasi Arabiasta kello 15:00, siihen emme ihan ehtineet mutta polkaisimme perään Helsinginkadulle. Poljimme jonon jatkona kahville Karhupuistoon, sieltä Tour kulki edelleen Eiran kautta Kaapelitehtaalle mutta me pohjoiseen Paloheinään.

Mainokset

2 responses to “Ihana Helsinki 12.5.! Kirpputoreja, citykettu ja kukkiva karhu

  1. Kiva citykettu :).
    Täällä näkee aika paljon tavarapyöriä, läheteillä tavaran, perheellisillä lasten kuskaamisen, sekä sähköllä että ilman. Sähköpyöriä on muutenkin runsaahkosti, keventänevät pitkien mäkien kipuamista huomattavasti.

    • Erityisesti niin kumpuilevassa kaupungissa kuin Zürich sähköavusteinen fillari on onnen omiaan, aina ei tarvitse hikoilla. Toivon niiden lisääntyvän täälläkin ja samalla lisäävän kaksipyöräisten osuutta kaupunkiliikenteessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s