Gelato! Ja sitten Col de Turini…

Toisena Nizzan päivänä pääsivät Apukuskin intohimot valloilleen: suuri italialaisen jäätelön ystävä polkaisi luonnollisesti Italian puolelle Ventimigliaan jäätelölounaalle.

Menomatka Monacon läpi sujui nohevasti tiet tuntevassa porukassa, takaisin päin tulikin sitten koluttua kaikki parkki-, huolto- ja motarinliittymätunnelit. Vaikka maisemat olivat kauniita oli ajaminen autoille suunnitellussa minimaassa stressaavaa. Kyrön sanoin, kyllä en mene uudestaan. Ainakaan fillarilla.

Kolmas päivä lähti käyntiin junamatkalla (n. 7 €) Nizzasta Sospeliin (348 m), josta alkoi ylämäkiveivaus Col de Turiniin (1607 m), tietä D2566 pohjoiseen. Ei tarvinnut olla neropatti ymmärtääkseen polkevansa legendaarisella Monte Carlo -rallin pikiksellä. Tour de France on kiertänyt tämän kinkareen kautta kolmesti, viimeksi 70-luvulla.

Lumiraja oli noin 1500 metrissä. KARTTA on oheisessa linkissä.

Paluutie D19 oli mainio valinta. Tie pysyy pitkään ylhäällä rinteessä eikä laskeudu solaan ja tarjoaa näin mukavat maisemat. Tällä pätkällä oli päivän toinen pyöräilijä, ensimmäinen on tietyysti Appari itse. Hetki seuraa. Aiemmin ylhäällä ei näkynyt juuri autojakaan.

Tähän aikaan vuodesta sää luonnollisesti vaihtelee melkoisesti. Alhaalla lyhyet, ylhäällä talviajotakki ja alamäkihorkka.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s