Pölyä ja tappajasepeliä

Talven ja hankiajon jälkeen on taas mukava nähdä mustaa asfalttia ja ottaa välillä ohuemmat ja herkemmät fillarinrenkaat alle. Kohdata tappajasepeliä ja pölyä. Vaikka kuinka varovasti siinä alamäen kaarteessa yritän kääntyä lähtee se luisumaan…  ei ole pitoa ei. Ja kun autoilija ajatuksissaan lipui kolmion takaa eteeni oli huulilla Marjo Matikaisen legendaarinen ”Havuja… prkl” Oberstdorfissa 1987.

Pahempaa kuin talviajo, vai onko? Talvella kun sitä ei edes unelmoi mistään muusta, jyrää vain rauhallisesti mummopyörällä nastat alla. Onneksi keväällä pöly osaltaan kuormittaa flunssaisia hengitysteitä sen verran että himmailu jatkuu. Henki ei kulje, mutta onneksi jalat vielä liikkuu!

Nyt alkoi taas rengasrikkojen aika, ensimmäinen tappajasepelin siru on jo iskenyt. (Kuva tosin on viime kesältä.Tulkoon aurinko!)

www.puhdistussuunnitelmat.fi /helsinki

 

Mainokset

2 responses to “Pölyä ja tappajasepeliä

  1. Selvisit kuitenkin ilmeisesti säikähdyksellä havuittakin?

    Pölystä ja sepelistä aiheutuvat harmit meinaavat välillä tyrkkiä kevätiloa taustalle. Täällä neniä ja silmiä tukkivat koivun ja muiden lehtipuiden siitepölyt. Pitää varmaan kaivaa nenäkannu kaapista esiin.

    • Jep, en kokeillut pellin lujuutta. Aika varovasti ja valppaana tuolla aamusella tulee ajeltua.
      Kaikkien näiden vuosien jahkailujen jälkeen minunkin täytyisi kai kokeilla tuota nenän huuhtelua… kolmas viikko räkää päässä alkaa jo koetella kestävyyttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s