Yksin treenatessa on vapaa valitsemaan seuransa

Viestien ja puheluiden määrästä huomasin, että Apukuski lähti Mallorcalle yksin. Kokemuksia ja tuntemuksia on aina mukava pohtia ja jakaa jonkun läheisen kanssa.

Kuunnellessani tarinoita teiltä ja huoltopaikoilta ymmärsin, että tuossa yksinäisyydessä oli paljon hyviä puolia, niin treenien kuin inhimillisen kanssakäymisen kannalta.

Yksinäinen pyöräilijä kun on täysin vapaa valitsemaan ajoseuransa ja tarvittaessa vaihtamaan sitä, vaikka useammankin kerran. Jos on vaikkapa joutunut yksinäiseksi veturiksi voi silmäillä ympärilleen, sanoa kohteliaasti näkemiin ja kysyä paikkaa uudesta porukasta. Kun tiellä on paljon pyöriä löytyy jokaiselle sopivaa treeniseuraa päivän harjoitukseen. Ja antoisinta kaikesta kai on se, että pääsee välillä pinnistelemään itseään parempien joukkoon. Välillä on hyvä puristaa! Reittejäkään ei tarvitse arpoa ja risteyksissä on vain yksi mielipide siitä, mihin käännytään.

Paljon hienoja ihmisiä. Vaikkapa se norjalainen, joka halusi tulla hotellilla puhumaan suomalaisen kanssa suomea. Kertoi osanneensa sitä aiemmin hyvin, isä kun oli lähtöisin Kemistä.

Tai se sveitsiläinen triatlonisti, nyt jo ikäkausisarjalainen, jonka kanssa lähdettiin irtiottoon. Intopinkee, inostui paritempoon. Muut putosi, perässä seurasi vain poika, jonka apukuskina isä alkujaan polki. Kertoi kamppailleensa aikanaan kiivaasti Pauli Kiurun kanssa.

Harald Hirmuinen, samassa kylässä asuskeleva norjalainen hieroja, joka saapui kärkkymään hotelliin majoittunutta isoa norjalaisporukkaa. Ja käsitteli siinä sivussa yhden suomalaisen polkijan. Yhteisiä tuttavia löytyi.

Monia tarinoita. Pyöräily on kivaa, mutta ihmiset ovat silti parasta, mitä elämä voi meille antaa.

Kyllä, pyöräily yhdistää ihmisiä, oli se sitten kilpapyöräilyä tai maitokauppaan himmailua. ”Anybody who rides a bike is a friend of mine”, tuo Gary Fisherin kuuluisa lause on yhtä tosi kuin meidän suomalaisten ”Hyvä ruoka…” hokema.

Seuraava leiri Nizzassa taitaa kuitenkin toteutua hyvässä suomalaisessa seurassa 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s