TALVIkriittinen pyöräretki 14.2.2012

Talvikriittinen pyöräretki vai kriittinen talvipyöräretki? Emmehän me kai talvea kritisoineet? Neljä vuodenaikaa on hieno juttu.

Toki olisi mukavaa, jos ei fillarilla tarvitsisi harrastaa umpihankiajoa, kinosten kiertoa ja jääesteiden väistelyä. Ainakaan pääreiteillä. Juuri tällaisina pyrypäivinä pyörä on verraton kulkuneuvo, sillä ei juutu ruuhkiin ja se pysyy varmasti aikataulussaan. Pysäköintipaikkakin löytyy nietoksista huolimatta.

Parisenkymmentä polkupyöräilijää kokoontui tiistaina 14.2.2012 Lasipalatsinaukiolle ajaakseen yhdessä vajaan tunnin lenkin Helsingin keskusta-alueella ja tehdäkseen näin näkyväksi pyöräilyä myös talvikulkuvälineenä.

Lunta oli satanut iltapäivästä lähtien runsaasti ja teki retkestä todella talvikriittisen. Pahinta mitä pyöräilijä voi lumisadepäivänä kohdata on pyörätie, joka usein muistuttaa enemmän perunapeltoa kuin talvista ajoväylää. Paras ja mielestäni turvallisin paikka ajaa onkin ajoradalla, muiden ajoneuvojen joukossa. (Kaikki jutun kuvat ovat Kuopuksen AP kuvaamia)

Mainokset

One response to “TALVIkriittinen pyöräretki 14.2.2012

  1. Hienoja kuvia! Harmi, kun flunssa jarruttaa pyöräilemistä… en pääsyt mukaan.
    kateellinen potilas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s