Ihmisiä lumisateessa

Aloitan lopusta. Tämä tarina päättyy seuraavaan kuvaan. Työpäivän päätteeksi muutin suunnitelmaani, en polkenutkaan keskustaan siivoamaan Esikoisen kanssa hänen uutta asuntoaan. Poljin kotiin sen maailman tutuimman 5 kilometrin pikataipaleen ja katselin loppumatonta henkilöäutojen ja bussien jonoa. Mieleeni tuli aamu ja tämän tarinan alku.

Tästä se tänään alkoi.

Lupasin esimiehelleni olla mukana työtapaamisessa kello 9:00. Hän, minä ja meille uusi yhteistyökumppani.

Jo aamu oli lumisateinen, mutta kohtasimme toisemme ajallaan. Vieraamme ravisteli päällysvaatteensa, istuutui ja oli rauhallisesti läsnä.

Jossakin vaiheessa keskustelua katsoin oven vieressä seisovaa pahvirullaa – mitä sen päällä on? Pyöräilykypärä? Musta, se ei siis ole minun. Kieltämättä, olin yllättynyt. Tällaisia kohtaamisia tapahtuu melko harvoin.

Koska käsiteltävät asiat oli jo puhuttu ja sovittu, rohkenin kaivaa kassistani kameran. Ja saattaa hänet pihalle, tervehtimään sitä toista toimipaikkamme pihalle pysäköityä kaksipyöräistä kulkuneuvoa.

Tässä tarinassa on myös opetus 🙂

Juuri tällaisina päivinä pyrätiet ja -kaistat kannattaisi aurata erityisen hyvin. Autotiet ovat kuitenkin niin tukossa, valitettavasti, että sinne ei aura edes pääse. Ja jos me ihan tavalliset polkupyörällä liikkuvat ihmiset voisimme luottaa siihen, että pienajoneuvojen tiet ovat auki, moni muukin voisi valita polkupyörän. Ja polkea jonojen ohi 😉

Mainokset

3 responses to “Ihmisiä lumisateessa

  1. Taisi tänään olla pyörä turvallisin tapa liikkua Helsingissä.
    Täällä suolataan teitä ja jalkakäytäviä aivan mahdottomasti. Saapa nähdä, pestäänkö suolat pois kelien lämmittyä, olisi kivempi ajaa. Kun sitä mietin tänään, niin mies kysyi: ”Muistatko, missä maassa olemme?”.

  2. Huh! Otan osaa. Sulaa mutta sotkuista. Ehkä siellä on suolalle suodattimia, mutta kyllä se kengät ja ilon pilaa.
    Puhtaaseen pakkaslumeen on helppo painaa etupyörän jäljet, se on kevyttä ja kaunista. Kai te lumimiehet sen tiedätte 😉

  3. Joo, lumen ääni, suksien, pyörän js kenkien alla on yksi hienoimmista äänistä! Hauskaa ja lumista viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s