Lumisade, mikä ihana syy pyöräillä ajoradalla

Lumisade, mikä ihana syy pyöräillä ajoradalla autojen seassa. Kulkuneuvona muiden kulkuneuvojen joukossa. Syy, ei tekosyy.

Tosin 5 km työmatka esikaupungissa kävi vähän tavanomaista hitaammin, kun jouduin seisomaan samassa jonossa niiden autojen kanssa, joiden ohi tavallisesti pyörätiellä ajelen. Mutta minkäs teen, kun pyörätie oli aamusella umpihankea.

Terveisiä siis Pohjois-Helsingistä. Miten mukavaa olikaan kokea olonsa autojen ja bussien seassa lähes turvalliseksi ja kotoisaksi. Vain kahdella autoilijalla, ammattiautoilijoita molemmat, oli tarve soittaa äänitorvea, vilkutella ja jutella avoimesta ikkunasta. No, sainpahan vilkutella lämpimikseni minäkin 😉 Aivan erityiset talviruusut haluaisin antaa HSL:n bussilinjoja ajaneille kuljettajille. Bussien ohitukset olivat tyylikkään. Tässä on kyllä viime vuosien aikana tapahtunut melkoista sivistymistä!

Minä en harrasta pyöräilyä, minulle pyörä on kulkuneuvo, jolla liikun aina ja kaikkialle. Kun pyörätie on umpihankea, aion jatkossakin polkea ajoradalla ja päästä ajoissa töihin, katson tien kuuluvan myös minun ajoneuvolleni.

Toivon, että moni muukin rohkenisi tehdä tämän valinnan, eikä riskeerata terveyttään siellä nietosten puolella. Harvoinhan tällaisia aamuja on, ja puhdas valkea lumi on kai aina tervetullutta.

Saas nähdä, millainen reissu tulee iltapäivän keskustavisiitistä…

Mainokset

6 responses to “Lumisade, mikä ihana syy pyöräillä ajoradalla

  1. Meillä aktiivipyöräilijät on siirtyneet potkukelkkoihin. Huomattavasti turvallisempaa näillä kapeilla, kolmeraiteisilla maalaisteillä.

  2. Voi kun kaikki pyöräilijät olisi niin kuin sinä.Tänään kun lähdin töistä kotiin niin itsemurhaa yrittävä pyöräilijä oli minun edessä jonossa, yhtäkkiä se heppu tempaisi itsensä auton eteen vastaantulijoiden puolelle ja hetken päästä se oli takasin meidän kaistalla, ilman mitään suunta merkkiä. Pakko oli kysyä auton ikkunasta kaverilta kohteliaasti että olisko handun nosto vaivan arvoinen, ei kuulemma hänen tarvii, oli vastaus. Toivon etten ikuna tapaa ko, kaveria missään millään kulkuneuvolla kohdaten. Täytyy kyllä pisteitä jakaa kaverille, oli oli hyvä punainen lamppu taaksepäin, etutuikkua en nähnyt.

  3. Voi kun Suomeenkin saataisiin hyvät pyöräkaistat ja hyvät opasteet, jotka vievät polkijan haluamaansa paikkaan hiljaisempia katuja pitkin.
    Nauttikaa lumesta, täällä tulee vettä taivaan täydeltä!

  4. Niinpä, ainakin Helsinkiin sopisi oiukein hyvin ”pikkuisen leveämpi bussikaista” joka kuuluisi busseille & fillareille. Siitä hyötyisivät molemmat 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s