Guggenheimilaiset pyörätelineet

Kyllä, minä kuulun niihin, jotka unelmoivat Guggenheim-museosta Helsingissä, mutta. Pieni mutta, joka ei kuulu tähän blogiin. Mutinoita tästä hankkeesta voi lukea esimerkiksi Talouden tulkin blogista. Minä aion nyt rohkeasti blogini hengen mukaisesti antaa hetkeksi pyöräilyunelmille siivet.

Helsingin kaupunki on sitoutunut edistämään pyöräilyä. Tämän vuoden budjettiin on jopa varattu 350 000 € määräraha ”pyöräilyn edistämiselle”. Eihän näin ajatteleva ja toimiva kaupunki voi olla huomioimatta pyöräilynäkökulmaa, jos uusi uljas museo joskus nousisi Katajanokalle?

Ajatelkaapa, millainen mahdollisuus jollekin olisi suunnitella pyöräparkki tuollaiseen kaupunkitilaan! Pyöräteline, joka kutsuu guggenheimailemaan jokaisena vuodenaikana. Teline, joka kestää pyöriä, säätä, aikaa ja katseita. Designia vielä vuoden 2012 jälkeen.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

En ole vierailut Bilbaon Guggenheim-museossa kuin netin kautta, mutta pyöräteline, jonka sen ulkopuolelta olen onnistunut löytämään, on aika irrallinen ja arkinen.

Helsingin Guggiksen pihaltahan lähtee muuten jo valmis nykytaiteen pyöräreitti halki keskeisen Helsingin: pyörätietä Kauppatorin ohi, edelleen Eteläesplanadin viertä  ja Mannerheimintien pyöräkaistaa Kiasman pihaan. Taustalla odottaa se New Your Timesin juuri kehuma Musiikkitalo. Saisi vielä valmiiksi sen pyöräkaistan Mannerheimintien itäreunaan, niin ei tulisi turhia tien ylityksiä.

Tuon Helsingin 350 000 € käyttöä pyöräilyn edistämiseen voi ideoida vaikkapa Kaupunkifillari-blogissa. Toivottavasti hankkeesta saa lukea pian lisää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s