Arvoisa presidenttiehdokas, omistatteko polkupyörän?

Kunnianosituksena Suomen menneille, nykyiselle ja tulevalle valtionpäämiehelle tämä juttu korvaa viikon fillarin 2/2012.

Tammi-helmikuussa 2012 valitsee Suomen kansa perustuslain 54 § mukaisesti suoralla vaalilla tasavallan presidentin. Ensimmäinen vaalipäivä on sunnuntai 22.1.2012 ja ennakoäänestys ensi keskiviikosta 11.1.  seuraavaan tiistaihin 17.1.

Sillä, onko presidentillä polkupyörä, ei ole hänen tehtäviensä hoidon kannalta  mitään merkitystä. Presidentti on kuitenkin merkittävä arvojohtaja, näin hänen henkilökohtaiset arvonsa ovat aina kiinnostavia ja ansaitsevat tulla mainituiksi.

Vuodenvaihteessa tiedustelin kaikilta presidenttiehdokkailta heidän suhdettaan polkupyörään.

Odottelin vastauksia reilun viikon, 8.1. mennessä oli kahdeksasta ehdokkaasta vastannut kolme. Paavo Arhinmäki, Sari Essayah ja Pekka Haavisto. Paavo Lipposen tiimiltä sain vastauksen maanantaina 9.1., jolloin olin jo julkaissut tämän jutun. Päivitän hänen ajatuksensa tänne mukaan. Eva Biaudet, Sauli Niinistö, Timo Soini, Paavo Väyrynen tai heidän avustajansa eivät siis katsoneet (toistaiseksi) aiheelliseksi vastata tiedusteluuni, mikäli postini ei sitten kohdannut saman tien DELETE näppäintä.

Tätä kysyin

1)      Omistatteko polkupyörän?

2)      Milloin ja mihin olette viimeksi pyöräilleet, jos joskus olette?

ja näin vastasivat ehdokkaat aakkosjärjestyksessä:

Paavo Arhinmäki

1) Olen aktiivipyöräilijä. Minulla on cyclo cross, jolla teen pidempiä lenkkejä. Esim. Herttoniemestä Tuusulanjärven ympäri tai Porvooseen ja takaisin.

2) Aikaisemmin tein ison osan liikkumisestani pyörällä, mutta ministeriys on rajoittanut hyötypyöräily mahdollisuuksia.

Sari Essayah

1) Omistan.

2) Koulun vanhempainiltaan lokakuussa, käytän pyörää yleensä juuri arkiliikkumiseen.

Pekka Haavisto

1) Omistan polkupyörän, ja muutaman vanhan ”varapolkupyörän” joita Helsingissä käyvät vieraani lainaavat liikkuessaan kaupungilla.

2) Pyöräilen säiden salliessa säännöllisesti, ja viimeksi pyöräilin viikko sitten Kruununhaasta Meilahteen ja takaisin erääseen tapaamiseen. Olen hyötypyöräilijä, eli käytän polkupyörää siirtymisiin. Vapaa-aikana pidän ajelemisesta Helsingin ja Espoon rantareiteillä. Usein matkoilla ollessani vuokraan tai lainaan polkupyörän, koska se on mielestäni mukavin tapa tutustua uuteen paikkakuntaan ja uusiin maisemiin.

Olen Helsingin Polkupyöräilijöiden (HePo) jäsen.

Paavo Lipponen

1) Omistan polkupyörän.

2) Siitä on vuosia kun ajoin viimeksi polkupyörällä. Liikuntani on uintia ja kävelyä. Työmatkat pääsääntöisesti julkisilla kulkuvälineillä.

* * *

Laitan tuon Johanneksen kommenteissa mainitseman linkin tähän tarinan loppuun, Hesarin Nyt.fi teki tosiaan jutun tästä jutusta.

http://nyt.fi/20120109-presidenttiehdokkaista-kolme-kertoo-pyoeraeilevaensae/

Mainokset

6 responses to “Arvoisa presidenttiehdokas, omistatteko polkupyörän?

  1. Polkupyöräilyn parasta edistämistä on polkupyöräily. Polkupyöräliikenteen turvallisuuden parasta parantamista on polkupyöräliikenne. (Tämän voi selittää laveamminkin, jos on tarpeen, mutta vain pyöräilyn näkyvyyden lisääminen parantaa pyöräilijän asemaa liikenteessä.) Sillä perusteella Haaviston tapa tarjota vierailleen lainapyöriä liikkumiseen on mitä parasta pyöräkulttuurin edistämistä, kun pyöräily katukuvassa lisääntyy. Ehdottomasti kannatettavin pyöräkanta.

    Ja HePon jäsenyys on luonnollisesti erinomainen plussa.

  2. Jee, tästä Hesarissa!
    nyt.fi/20120109-presidenttiehdokkaista-kolme-kertoo-pyoeraeilevaensae/

  3. Paluuviite: Paavon omatunto | -mip-

  4. Paluuviite: Äänestä! | -mip-

  5. Paluuviite: Pyöräilijä presidentiksi | Kaupunkifillari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s