Vuoden 2011 ABC of the year 2011

Tämä vuodenvaihteen juttu on hyvin henkilökohtainen. Haluan pysähtyä ja katsoa ennen uuteen vuoteen polkaisemista millaisia asioita mahtui kuluneeseen vuoteen. Teitä, kaupunkeja ja ennen kaikkea ihmisiä, ystäviä.

A = AMALFI COAST, AMALFIN RANNIKKO eteläisessä Italiassa, jossa pyöräilin kesäkuussa ystäväni kanssa. Jokaisen Italiaa ja polkupyöräilyä rakastavan ihmisen pitäisi polkea tämä tie edes kerran. Sanat eivät riitä kertomaan…

Positano, Amalfi coast, June 2011

B = BUDAPEST ja BRATISLAVA Heinäkuussa pyöräilin viiden hengen porukassa Budapestista Budapestiin. Mm. Bratislavan kautta. Juttuja voi lukea kategoriassa 2011 Hungaricum.

C = CERVÉLO Kesällä pääsivät  Team Torvelon uudet cervélo aika-ajopyörät irti trainerista ja maantielle. Ensimmäisestä tempoajosta vappuaattona tuli kotiin onnellisesti hymyilevä mies 🙂 Thor Hushovd kiidätti omaa cervéloaan Tour de Francen ensimmäisinä päivinä.

April 2011

D = DANUBE, DONAU, TOVAVA. Sitä myötäillen laskettelimme Bratislavasta Budapestiin, pääosin EuroVelo 6:sta pitkin.

E = EUROVELO on eurooppalainen pyöräreittien verkosto, jonka  tavoite on luoda Eurooppaan 13 pitkää fillarireittiä. Kts D

F = FRAASI Somin kuolemattomia lausahduksia Italiassa: ”Alamäen jälkeen tulee aina kuitenkin ylämäki”, ”Mitään muuta kuin urheilun aiheuttamaa kipua en kestä.”

Ischia 2011

G = GIANLUIGI & RENATO Mukavaa, kun nettitutuista tulee oikeita ystäviä. ”Anybody who rides a bike is a friend of mine.”

H = HOPEAHÄÄPÄIVÄ Elokuun alussa vietin apukuskin kanssa hopeahääpäivää, tietysti pyöräillen. Kotikaupungissa Helsingissä, tietysti Kierrätyskeskuksen kautta. Toisiamme emme kierrättäneet, Orvokkiin hankittiin uudet polkimet. Yhteistä reittiä on poljettu jo enemmänkin kuin 25 vuotta, kumpikin omaa vauhtiaan.

I = ITALIA, siihen voi jäädä koukkuun. Itseni kohdalla puhuisin jo riippuvuudesta. Sitä on pakko saada. Jos ei paikan päällä niin edes omalla ruokalautasella.

J = JUHANNUS Juhannuksena halusin pyöräillä yöttömässä yössä, mieluusti apukuskin kanssa. Ilmatieteenlaitos murskasi alkuperäissuunnitelman Helsinki – Ruovesi – Helsinki, tilalle tuli lyhyempi ja kuivempi Helsinki – Perniö – Helsinki. Kesäkuussa pientareen kukat ovat kauneimmillaan! Ja paluumatkalla tapasimme Joaon.

Oma maa mansikka!

K = KIRJA Heti vuoden alussa lukemassani Kjell Westön teoksessa Älä käy yöhön yksin oli mainiot kirjalliset polkupyörämerkinnät. Westöläiseen tapaan ne ovat niin hieno osa aikakauden ja arjen kuvausta. Mutta kesällä tuli aivan yllättävä ja erilainen haastaja, Erlend Loen Supernaiivi =) jossa fillari on niin keskeisessä asemassa, ettei sitä voi ohittaa. Norjalainen, kuinka ollakaan, vähän niin kuin siellä Sipoon PM-kisoissa… Ja sitten vielä Hannu Raiuttila, joka pyöräili kirjassa Ulkona ristiin rastiin Belgiaan ja haukkua räksytti Belgian hauskasti lyttyyn.

Tässä voisi olla myös

K = KRIITTINEN PYÖRÄRETKI, sillä 2011 Kriittiset saivat ihan uuden ilmeen ja sitä myötä uutta potkua. Toivottavasti sama meininki jatkuu 2012.

Länsiväylä 13. syyskuuta 2011

L = LECCO Maakunta ja kaupunki Como-järven ja Alppien kainalossa. Apukuski ja minä teimme sinne huhtikuisen kevätmatkan, samaan aikaan, eri seurassa.

M 50 = Apukuski polki itsensä maantieajon M 50 sarjan Suomen mestariksi! Jossain päin Suomea, kuulin…

Mestareita, Apukuski ja Kummipoika

N = NAPOLI Nähdä Napoli ja kuolla… kesäkuun jälkeen on sitten ollut lupa vaikka kuolla. Fillaroin ystäväni Somin kanssa pizzan ja Limoncello-liköörin synnyinseudulla.

O = OIKEA KÄSI Joulukuussa 2010 operoitu oikea käsi on taas käyttökunnossa – ei siitä tervettä kättä tullut, mutta se toimii sittenkin! Kesällä 2010 en kyennyt edes irrottamaan rengasta vanteesta, kesällä 2011 selvisin rengasrikoista ihan itse. Kiitos näppärälle käsikirurgille.

P = PASSO del BERNINA (2300 m, Sveitsi) taisi jäädä Apukuskin vuoden parhaaksi kinkareeksi. Kevätleirillä huhtikuussa monet Alppien helmet olivat vielä talven jäljiltä saavuttamattomissa ja syysleiri jäi käsiremontin vuoksi väliin.

Q Hups!

R = RENGASRIKKO on aina rauhoittava muutos ajosuunnitelmiin. Matkalla Inkeroisiin (140 km yksin) kesäkuun lopussa niitä tuli sen verran, että rauhallisuus alkoi olla jo uhattuna.

SS 163, tie Amalfin rannikolla Italiassa. Rinnerakentamista, mutkia ja alamäkiä, joita seuraa aina ylämäki. Jylhiä rantoja. Kaupunkien ulkopuolella kesäkuussa tyyntä ja hiljaista. Unescon maailmanperintökohde, joka jokaisen tulisi pyöräillä kerran elämässään.

T =  THOR de FRACE Norjalaisen maantiepyöräilyn kirkkaan tähden heinäkuista välkettä oli mukava katsella.

U = UNKARI oli minulle pyöräilymaana tuntematon ennen tätä kesää. Sinne vaan, Tonavan rannalle, Balatonille tai pustalle!

Tonavan ylitys, Unkari 2011

V = VESUVIUS Vuoden 2011  tulivuori on Vesuvius, sillä se on ainoa tulivuori, jonka varjossa tänä vuonna pyöräilin. Emme tällä kertaa kiivenneet sen huipulle, katselimme vain monesta eri suunnasta.

W Pitäisikö panostaa jonakin vuonna näihin aakkosten loppupuolen

X kirjaimiin? Se voisi aukaista ihan uusia maisemia.

Y = YELLOW ZEBRA BIKE, fillarivuokraamo Bubapestissä. Sieltä vuokrasimme pyörät heinäkuiselle kahden viikon Unkarin Tourille ystäviemme seurassa.

Z

Å = Åland jäi väliin, kuten monesti aiemminkin. Åbo päätyi pastaksi.

Ä = ÄITI sponsoroi minulle uuden pyöräilykypärän, vanha alkoi olla jo niin hikinen ettei pesu auta 😦 Voiko parempaa lahjaa olla! Joka päivä lähelläni, mielessäni.

Ö 

Mainokset

One response to “Vuoden 2011 ABC of the year 2011

  1. Kiva vuosikertomus. Paljon olet ehtinyt polkea ja retkeillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s