Hilavitkutin ja hukkakilometrejä?

Tulipa sitten se hetki syksyä, että muutamana perättäisenä päivänä en ole jaksanut polkea kuin töihin ja kotiin. Ei mihinkään, ei mitään. Eikä minun työmatkani tosiaan ole pituudella pilattu, viisi vaivaista kilometriä suuntaansa. No, voisivathan asiat olla huonomminkin. Jos istuisin tuonkin ajan autossa 😉

Onneksi on hilavitkutin. Pimenevän illan päätteeksi kiipeän ullakkohuoneeseen ja poljen itseni hikeen TV:n ääressä. Vaikka kyllä minä sitä useammankin vuoden jälkeen vähän vierastan, ilman TV:tä en moiseen edes pystyisi. Ihmettelen suuresti miten Apukuski ja Ruusu jaksavat polkea pitkiä kahden miehen sisätreenejä ilman uutisia, NCIS:ää, Criminal Mindsia tai Pasilaa. Pelkän musiikin voimalla.

Hilavitkuttimella polkiessani ei päätäni rasita juuri minkäänlaiset ajatukset, menneen päivän murheet valuvat armollisina hikinoroina minusta pois. Sen sijaan rappuja ylös kavutessani tulee mieleeni joskus kysymys: Ovatko nämä hukkakilometrejä? En kulje mihinkään, en pääse perille minnekään, pyöräilylläni ei ole minkäänlaista eteenpäin menemisen tarkjoitusta. En säästä bensiiniä enkä vähennä hiilidioksidipäästöjä. En näe Alppeja enkä Paloheinän huippua, en tunne tuulta ihollani enkä haista syksyisen metsän tuoksua. Turhuutta, mutta kolikko kansanterveydelle? Pitäisiköhän se metsän tuoksu korvata pullan tuoksulla?

Mainokset

One response to “Hilavitkutin ja hukkakilometrejä?

  1. Hauska juttu!
    Metsä ja pulla, hyvältä tuoksuvat molemmat. Olen miettinyt, että minun pitää varmaan viedä pullaa työpaikalle täällä Sveitsissä – eihän ilman pullaa voi kesään asti olla ja pieneen pakastelokeroon ei jätskin lisäksi paljon muuta mahdu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s