Kuule tähän ei kyllä voi pysäköidä…

Niinhän siinä käy. Kun tunteet tulevat ovesta sisään hyppää järki ikkunasta ulos. Kysymättä ikää, koulutusta tai kokemusta.

Saatoin työviikon päätteeksi ystäväni Turun junaan, jatkoin asioille Annankadulle. Lukitessani Orvokkia tuli ikäiseni rouva juttusille:

– Kuule tähän ei kyllä voi pysäköidä jne. jne. jne.

Kysyin mihin voisin pysäköidä polkupyöräni siksi aikaa, että asioisin hänen liikkeessä?

Hän oli hyvin ystävällinen, kohtelias ja vilpitön, sain ”pysäköintiluvan” juuri siihen missä olin , mutta tunne oli tullut.

Bubapest 2011

Toki ymmärrän hänen näkemyksensä mutta pahaa mieltäni se ei poistanut. Tällaisia me ihmiset olemme. Seuraavalla kerralla saatan valita toisen kaupan 😦 sanoi pienisieluinen pimeä puoleni sivistyneen ulkokuoren alla. Merkillistä, miten pienestä sitä aikuinen ihminen loukkaantuukin.

– Tuokin on ollut tuossa jo melkein koko päivän, osoitti rouva kaupantäti siististi seinän viereen lukittua polkupyörää. Mitä sitten? Se ei minulle selvinnyt.

Kadun reunus oli täynnä tiiviisti autoilla tilkittyjä pysäköintiruutuja. Yksi ruutu = yksi auto = yksi asiakas. Samaan ruutuun mahtuisi varmaan kahdeksan fillari = asiakasta.

Tänä kesänä pyörillä on liikuttu pääkaupungissa varmasti enemmän kuin koskaan ja monessa paikassa niille varatut pysäköintialueet ovat käyneet auttamatta pieniksi. Jos niitä siis ylipäätään on.

Minun rakas Helsinkini?

Orvokki, musta & valkoinen

Koska blogini ainoa ja kovin yksinkertainen tarkoitus on jakaa pyöräilyn ilosanomaa, ei jäkättää tai kääkättää, aionkin jatkossa bongata Kauppiaita, joiden pihoille polkupyörät ovat tervetulleita 😀 Onhan niitä. Ja voisihan näihin talkoisiin muutkin osallistua?

No, ehkä tämä oli vain yksittäistapaus. Vai tällaista turhanpäiväisyyttäkö monet kohtaavat keskustassa lähes päivittäin? Toivottavasti ei. Voi ei!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s